Uusimmat

World of Warhips: ”historiallisuudesta on pakko vähän joustaa pelattavuuden nimissä”

21.10.2015 10:00 Jukka O. Kauppinen

World of Warships on hieno toiminta/strategiapeli, mutta simulaatio se ei ole. Eikä etenkään historiallinen simulaatio. Monella tapaa tarkka, hieno ja uskottava, mutta silti se on peli, kuten Wargaming.Netin julkaisupäällikkö muistuttaa.

Muita aiheita olivat myös sukellusveneet, merenkäynti ja sen vaikutuksesta laivoihin, alusten naamioitumismahdollisuudet, Italian laivasto ja sitä kautta myös pelaajien mahdollisesti suunnittelemat historialliset taistelut, skenaariot.

Sillä mikäs nyt olisi kivempaa kuin saada jossain vaiheessa peliin riittävästi Iso-Britannian ja Italian laivastojen aluksia, jotta voisimme leikkiä toista maailmansotaa Välimerellä. Se jos mikä olisi aivan mahtavaa, etenkin jos peliin voitaisiin rakentaa kunnon historiallisia skenaarioita aitoine kalustoineen ja tavoitteineen.

Lue koko artikkeli: World of Warships –haastattelu: historiallisuuden ja pelattavuuden tasapaino on tarkka juttu

 

Ja jos artikkelin aukiklikkaaminen on liian raskasta, niin voit tsekata videot suoraan tästäkin. Mutta muahha, ilman sisällisluetteloa:

 

Bonarina:

 

Lisää aiheesta

Wargamingin Pietarin studiolla työskentelevän Philippovin mukaan testitiimin tämänhetkinen ykkösduuni on kartoittaa pelin isoimmat ongelmat, mutta “asiat ovat tällä hetkellä aika tasapainossa.”

Tämä johtuu muun muassa siitä, että Warshipsiä testataan erittäin perusteellisesti joka vaiheessa. Firmalla on omat sisäiset testiserverinsä, joilla pelataan jatkuvasti suljettuja testejä. Ulkoisia testejäkin on useissa vaiheissa, ja jokaista päivitystä testataan viimeisessä vaiheessa isolla supertestillä, joihin osallistuu 4000 pelaajaa.

Lue koko artikkeli: World of Warships –haastattelu: pintaa syvemmälle pelitekniikasta

 

Mietitäänpä ensin laajemmin. World of Warplanes on teoriassa ihan kiva, mutta käytännössä se vain ei pärjää mitenkään War Thunderin f2p-lentosotaräiskinnälle. Tanks taas on aivan ylivoimaisen kiva tankkipeli. Warshipsille ei sen sijaan ole yhtään kilpailijaa, ainakaan merkittävää. Lähimmäs taitaa yltää Navy Field, ja sekin oli enemmän RTS:ää.

Warships on ytimekkäästi sanottuna World of Tanks laivoilla. Vekottimet vain ovat helkkaristi isompia ja painavampia. Kenttien mittakaava on valtavasti suurempi, samoin aseiden kantama. Kaikki tapahtuu kuin hidastetusti, vaikka todellisuuteen verrattuna laivojen reaktioaikoja ja liikehdintäkykyä onkin nopeutettu hurjasti.

Lue koko artikkeli: World of Warships -ensikosketus – kunnon tykittelyä!

worldofwarships_haas_Plociennik_0uut2