Uusimmat

Xbox syyttää Sonya siitä, että Call of Duty -pelejä ei ole saatu Xbox Game Passiin

19.10.2022 14:01 Muropaketin toimitus

Microsoftin ja Sonyn välinen kädenvääntö paljastaa alati uusia asioita peliteollisuuden kulisseista.

Microsoft yrittää parhaillaan saada Activision Blizzard -kaupoille viranomaisten hyväksyntää, ja Sony puolestaan yrittää kynsin ja hampain taistella kauppoja vastaan. Aiemmin tämä kädenvääntö paljasti muun muassa, kuinka paljon Xbox tekee rahaa Xbox Game Pass -palvelulla, ja kiista näyttää jälleen paljastaneen kiehtovan asian teknologiajättien kilpailusta.

Microsoftin kauppojen silmätikuksi on noussut Call of Duty, jonka Sony pelkää muuttuvan Xboxin yksinoikeuspeliksi. Call of Duty -sarja on yksi peliteollisuuden tuottoisimmista franchiseista, eikä Sony tietenkään halua menettää Call of Duty -pelaajia kilpailevilla alustoille.

Nyt Comic Book kertoo, että Microsoft näyttää puolestaan syyttävän Sonya siitä, ettei Call of Duty -pelejä ole saatu lisätä Xbox Game Passiin. Sonylla on vuosia ollut erillinen sopimus Activisionin kanssa Call of Duty -peleistä, ja tähän on kuulunut esimerkiksi rajattuja yksinoikeuksia ja eksklusiivista sisältöä. Mitä ilmeisimmin Sonyn ja Activisionin sopimukseen on kuulunut myös rajoitus siihen, ettei Call of Dutya saada lisätä kilpailijan pelipalveluun.

Asian toi julkisuuteen The Vergen toimittaja Tom Warren alla olevalla twiitillä. Vielä ei tiedetä, millaista vaikutusta tällä ja muilla yksityiskohdilla on Microsoftin ja Activision Blizzardin kauppojen toteutumiseen. Viranomaiset ovat hyväksyneet kaupat ainakin Brasiliassa, mutta asiaa puidaan vielä muualla maailmassa.

Call of Dutyn osalta Xbox-pomo Phil Spencer on luvannut, että sarjasta ei tulisi Xboxin yksinoikeuspeliä, vaan siihen suhtauduttaisiin samaan tapaan kuin Minecraftiin, jota tuetaan kaikilla alustoilla. Tämä ei kuitenkaan ole Sonya tyydyttänyt, joten kädenvääntö jatkuu.