Uusimmat

Xbox Game Pass tuottaa valtavasti rahaa – merkittävä osa kaikista Xbox-pelien tuloista

10.10.2022 16:00 Muropaketin toimitus

Xbox Game Passin tuotot ovat ensimmäistä kertaa selvinneet tekeillä olevan Activision Blizzard -kaupan ansiosta.

Siitä asti kun Xbox Game Pass avautui, on pelimediassa kuulunut soraääniä sen kannattavuudesta. Palvelulla on tiettävästi yli 25 miljoonaa tilaajaa (tai ainakin oli viime tammikuussa), mutta virallisia tietoja palvelun tuotoista ei ole saatu ennen kuin nyt.

Eurogamer nimittäin uutisoi, että Microsoftin ja Activision Blizzardin yrityskauppoihin liittyen Xbox Game Passin tuotot ovat paljastuneet julkisuuteen. Pelipalvelu tuotti viime vuonna 2,9 miljardia dollaria.

Jos tämä ei vielä kuulosta suurelta, niin Xbox-pelit ja -palvelut tuottivat kokonaisuudessaan Microsoftille reilut 12,58 miljardia. Xbox Game Pass vastaa siis lähes 30 prosenttia kaikista Xboxin pelituotoista. Lisäksi 2,9 miljardia tuli pelkästään tilaajilta konsoleilla, eikä siihen ole laskettu Game Passin PC-tilaajia ollenkaan.

Eurogamer huomauttaa, että näitä Xbox Game Passin tuottoja ei ole eritelty. Ei siis ole selvää, onko siihen laskettu vain tilausmaksut vai esimerkiksi myös Game Passin kautta alennuksella tehdyt ostokset. Joka tapauksessa lukema on melkoinen ja viittaa vahvasti siihen, että Xbox Game Pass on Microsoftille kannattava palvelu.