Uusimmat

Microsoft myöntää suoraan: Xbox on hävinnyt konsolisodan jo yli 20 vuotta

23.06.2023 10:34 Muropaketin toimitus

Xbox ei ole koskaan kyennyt todelliseen kilpailuun Nintendon ja PlayStationin kanssa, väittää Microsoft virallisissa asiakirjoissa.

Yhdysvaltain kauppakomissio FTC selvittelee parhaillaan, voidaanko Microsoftin sallia ostaa Activision Blizzard pelihistorian suurimmassa yrityskaupassa. Tähän selvitykseen kuuluvista asiakirjoista selviää, että Microsoft myöntää suoraan hävinneensä ns. ”konsolisodan”.

Kuten Kotaku kertoo, Microsoftin konsolit eivät oikeasti ole kyenneet kilpailemaan Nintendon ja PlayStationin kanssa koskaan, ja Microsoft toteaakin hävinneensä sodan jo vuoden 2001 alkuperäisestä Xboxista (kuvassa) asti.

”Xboxin konsoli on jatkuvasti sijoittunut kolmanneksi myyntiluvuissa PlayStationin ja Nintendon perässä”, asiakirjassa todetaan.

”Konsolisodan hävinneenä Xbox kokeilee erilaista strategiaa kuin Sony. Xbox tekee tuottoja pelimyynnillä, ei konsolimyynnillä. Xboxin konsolit myydään siis tappiolla sillä tavoitteella, että menetetyt tulot korvataan pelien ja lisälaitteiden myynnillä.”

Microsoft ei ole väärässä myöntäessään tappion. Yhtiön menestynein konsoli oli pari sukupolvea sitten ilmestynyt Xbox 360, ja sekin jäi maailmanlaajuisissa myynneissä PlayStation 3:n ja Nintendo Wiin jalkoihin. Xbox One ja Xbox Series X/S eivät sitten ole kyenneet edes merkittävään kilpailuun Pleikkarin ja Nintendon kanssa.

Tappion myöntämällä Microsoft yrittää perustella, miksi Activision Blizzardin ostaminen ei nostaisi yhtiötä epäreiluun etulyöntiasemaan pelimarkkinoilla. Vielä ei tiedetä, menevätkö kaupat lopulta läpi, mutta jättidiili on jo hyväksytty useilla markkina-alueilla.

LUE MYÖS: Yhdysvaltain kauppa­komissio laittoi väliaikaisen stopin Microsoftin Activision Blizzard -kaupoille

Muropaketin uusimmat