Uusimmat

Call of Duty oli vähällä skipata yhden alustan kokonaan, koska Activision halusi lisää rahaa

Kuva © Activision

23.06.2023 12:03 Muropaketin toimitus

Xbox joutui antamaan periksi Activision-pomon vaatimuksille, jotta räiskintäpeli ylipäätään käännettiin konsolille.

Microsoft yrittää parhaillaan ostaa Activision Blizzardin, ja tämän on pelätty pahimmissa tapauksessa muuttavan Call of Dutyn Xboxin yksinoikeuspeliksi. Nyt tuore lausunto paljastaa, että oli vähällä käydä aivan päin vastoin: tuore Call of Duty -peli olisi voinut jäädä konsoleilla vain PlayStation 5:n peliksi.

Comic Book kertoo, että Xboxin varajohtaja Sarah Bond paljasti tuoreessa FTC:n kuulemisessa, että vihattu Activision-johtaja Bobby Kotick vaati enemmän rahaa Call of Dutyn kääntämisestä Xboxille. Lausunto ei suoraan paljasta mistä Call of Dutysta on kyse, mutta alustojen perusteella kyse on sarjan aivan tuoreimmista julkaisuista.

Tyypillisesti pelijulkaisijoiden uskotaan saavat 70 prosenttia tuotoista ja loput jäävät konsolin valmistajalle. Kotickin kerrotaan kuitenkin uhanneen, että Call of Duty voi jättää Xbox Series X/S -julkaisun kokonaan väliin, ellei heidän osuuttaan nosteta. Hän antoi myös ymmärtää, että myös PlayStationin puolelta olisi tarjottu suurempi osuus Activisionille.

Bondin mukaan Xbox suostui diiliin, koska aika oli tiukalla ja pelaajat odottivat uuden Call of Duty tulevan myös Xbox Series -konsoleille.

Ainakin teoriassa olisi siis mahdollista, että Call of Duty olisi jättänyt Xbox-julkaisun kokonaan väliin. Näin ei sitten käynyt, ja myös sarjan tuorein peli Call of Duty: Modern Warfare 2 saapui muiden alustojen ohella Xbox Series X/S:lle.

LUE MYÖS: Microsoft myöntää suoraan: Xbox on hävinnyt konsolisodan jo yli 20 vuotta