Uusimmat

Testasimme: Crash Bandicoot 4 on PlayStation 5:llä käytännössä sama peli kuin ennenkin – ”Päivityksiä hädin tuskin huomaa pelatessa”

16.03.2021 22:00 Tuukka Hämäläinen

Crash Bandicoot 4: It’s About Time on nyt ilmestynyt myös uuden sukupolven konsoleille, joten palasimme kokeilemaan viime vuoden hittipeliä PlayStation 5:llä. Päivityksen eron huomaa lähinnä rinnakkaisvertailussa, eikä pelituntuma ole muuttunut miksikään.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time ilmestyi viime vuonna ja palautti pidetyn pelisarjan takaisin juurilleen. Naughty Dogin ensimmäisten kolmen Crash-pelin henkinen seuraaja tarjoilee lineaarista ja hyvinkin haastavaa tasohyppelyä, jossa vanhoihin kaavoihin on sekoitettu joukko uusia ominaisuuksia.

Nyt pussimäyrän tuorein seikkailu on rantautunut myös PlayStation 5:lle ja Xbox Series X/S:lle. Pelin päivittäminen uusille alustoille on myös ilmaista, jos omistaa edellisen sukupolven version samalla konsoliperheellä. Nappasinkin uudelleen ohjaimen käteen ja palasin testailemaan peliä, josta löysin viime vuotisessa arviossani hyvää sekä huonoa.

LUE MYÖS: Arvostelu | Crash Bandicoot 4 on kyllä hyvä peli, mutta myös liian vaikea ja vähän ajastaan jäljessä

PlayStation 5:llä ja Xbox Series X:llä päivitetty Crash Bandicoot 4 tukee 4K-resoluutiota ja 60fps -kuvataajuutta. IGN:n mukaan myös pelin valoefektejä ja muita pieniä detaileja on säädetty hinkattu, kuten alla olevassa rinnakkaisvertailussa kerrotaan.

Täytyy kuitenkin sanoa, että pelatessa erot pelin kahden version välillä jäävät vaatimattomiksi. 4K-tarkkuuden kyllä huomaa, mutta ainakaan pelin alkupuolella en kokenut tarkkuuden tai ruudunpäivityksen vaikuttavan pelikokemukseen mitenkään merkittävästi. Ehkäpä vauhdikkaimmissa hetkissä on oikeasti helpompi nähdä missä mennään, mutta siihen ero jääkin.

Tämä ei tarkoita, että Crash Bandicoot 4 näyttäisi mitenkään huonolta. Peli vain oli jo edellisellä sukupolvella pirun näyttävä, joten kasvojenkohotus jää suhteellisen vaatimattomaksi.

Latausajat ovat PS5:llä kiistatta nopeammat kuin aiemmin PS4 Prolla, mutta eivät parhaat mitä olen nähnyt. Esimerkiksi Immortals Fenyx Rising käynnistyy ja lataa mielestäni nopeammin, vaikka kyse on isosta open world -pelistä.

Peli hyödyntää myös DualSense-ohjaimen adaptiivisia liipasimia, mutta muuten haptisen ohjaimen hienoudet jäävät mielestäni käyttämättä. En ainakaan pelin alkupuolella huomannut mitään perusvärinöistä poikkeavaa, toisin kuin useammassa muussa pelissä.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time tuntuukin läpeensä samalta pelikokemukselta niin uudella kuin vanhallakin sukupolvella.

PS5-päivitys on kiistatta se paras versio pelistä, mutta lopulta sen erot PS4-versioon ovat vain kosmeettisia. Jos pelin on jo kahlannut läpi, ei päivitys ole riittävä syy palata uusintakierrokselle. Jos taas peli on kokonaan pelaamatta ja uusi konsoli on tullut hankittua, on se vieläkin haastavan tasohyppelyn ystäville laadukas pelipaketti.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat