Uusimmat

Uutta verta eläviin kuolleisiin: Dying Light 2:ssa zombeista kehittyy erilaisia lajeja

14.03.2019 07:30 Muropaketin toimitus

Techland on kertonut lisätietoja kehitteillä olevan Dying Light 2 -pelinsä elävistä kuolleista.

Suositulle Dying Light -selviytymispelille julkistettiin näyttävä jatko-osa viime vuoden E3-messuilla, mutta kehittäjästudio Techland on sen jälkeen paljastanut melko vähän tulevasta jatko-osasta. Nyt studio on kuitenkin kertonut hieman enemmän pelin vihollisista Games Radarille.

Pelisivuston haastattelussa Dying Light 2:n johtava pelisuunnittelija Tymon Smektała kuvailee, kuinka elävät kuolleet on toteutettu pelissä.

”Meillä on pelissä kokonainen tartunnan saaneen elämän sykli”, Smektała kuvailee.

Pelisuunnittelijan mukaan zombie-tartunnan ensimmäinen aste ovat Viralit, joissa on vielä ihmisyyttä jäljellä, ja jotka ovat nopeita ja vaarallisia. Nämä puolestaan kehittyvät Bitereiksi, jotka muistuttavat perinteisiä, hitaita eläviä kuolleita. Biterit voivat kehittyä edelleen kahteen suuntaan.

”Jos ne pysyvät liian kauan auringonvalossa tai UV-valon alla, ne muuttuvat Degeneraateiksi; mätääntyviksi zombeiksi, jotka ovat todella heikkoja”, Smektała selittää. ”Ne eivät ole kovin vaarallisia pelaajille. Mutta niitä kannattaa silti pitää silmällä, koska Dying Light 2 on systeeminen peli, jossa monia tilanteita voi kehkeytyä itsestään.”

Toisaalta Biterit voivat kehittyä myös vaarallisemmaksi lajiksi, joka tunnetaan nimellä Volatiles.

”Jos näet niitä, juokse vain pakoon”, Smektała kehottaa. ”Ei niitä vastaan voi taistella, koska ne vain tappavat sinut.”

Dying Light 2 on kehitteillä PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Pelin julkaisuajankohdasta ei ole tarkempaa tietoa.