Uusimmat

E3: Dying Light 2 vie sarjaa uuteen suuntaan ja näyttää upealta

13.06.2018 10:15 Muropaketin toimitus

Zombie-selviytymispeli Dying Light 2 on esitelty E3-messuilla trailerin ja pelikuvavideon voimin. Samalla paljastettiin pelin keskeisin uudistus.

Techlandin kehittämä Dying Light (2015) on muodostunut suosituksi peliksi, jota on tuettu myös aktiivisesti uudella sisällöllä vuosien mittaan. Nyt useille alustoille ilmestyneelle pelille on julkistettu myös jatko-osa, Dying Light 2, joka kehittää sarjaa hieman uuteen suuntaan.

E3-messuilla on julkaistu pelistä paitsi traileri, myös ensimmäinen pelikuvavideo, jolla pelin tarinallinen suunnittelija Chris Avellone kertoo tarkemmin uusista ominaisuuksista. Molemmat videot näet alta.

Ensimmäinen merkittävä muutos on se, että peli sijoittuu pidemmälle postapokalyptisen maailman historiaan kuin edeltäjänsä. Nyt ”romahduksesta” on kulunut jo 15 vuotta.

Toinen uudistus vaikuttaa merkittävästi pelikokemukseen. Dying Light 2 sisältää nimittäin valintoihin perustuvan ”toimivan ekosysteemin”, jossa pelaajan teoilla ja päätöksillä on kauaskantoisia vaikutuksia pelimaailmassa. Tapahtumapaikkana toimivan kaupungin hallinnasta kamppailee useita osapuolia, ja pelaajan valinnat vaikuttavat siihen, kuinka valtasuhteet ja niiden myötä elämä kaupungissa muuttuu.

Alla olevalla pelikuvavideolla esitellään, kuinka ”yksi pelin sadoista valinnoista” toimii käytännössä. Hauska yksityiskohta on se, että molemmat videot keskittyvät ihmiskunnan rippeisiin, eikä elävistä kuolleista nähdä kuin lyhyt välähdys.

Dying Light 2:ta kehitetään PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.