Uusimmat

Antec Skeleton – Avokotelo harrastajille

31.01.2009 20:16 Muropaketin toimitus

Tietokonekomponenttien kanssa touhuavat ja ylikellotusta harrastavat käyttäjät ovat jo pitkään käyttäneet kokoonpanoaan kotelon ulkopuolella. Jotkut levittävät komponentit yksinkertaisesti pöydälle ja toiset saattavat rakentaa itselleen tarkoitukseensa sopivan ”testipenkin”. Tärkeintä on, että komponentit ovat helposti käsillä ja vaihdettavissa. Kaupallisia ratkaisuja ei kuitenkaan ole juuri ollut saatavilla, varsinkaan suuremmilta kotelovalmistajilta.

Loppusyksystä tilanteeseen tuli muutos, sillä Antec esitteli maailman ensimmäisen avokotelon mainoslauseella ”Think Beyond The Box”. Aivan kuten virittelijöiden ja kellottajien rakennelmissa, myös Skeleton-nimen saaneessa uutuudessa on ideana tuoda komponentit ulos laatikosta (kotelosta). Antecin mukaan Skeletonin rakenne perustuu esteettömään jäähdytykseen, tyylikkyyteen sekä käytettävyyteen ja käytännöllisyyteen. Tässä tuotetestissä tarkastamme, onko Skeletonista todella kotitekoisen testipenkin korvaajaksi. Testikappaleen toimitti Antec ja Skeletonilla on Suomessa hintaa noin 150 euroa.

Muropaketin toimistolla testataan komponentteja ja ylikellotetaan melko tiuhaan tahtiin, joten kokoonpanoa ei voida pitää tavallisessa kotelossa. Käytössä onkin pari kotitekoista testipenkkiä sekä DimasTechin punainen testipenkki, joka on ulkomailla kaupallisesti saatavilla. Toisinaan extreme-kellotussessioiden yhteydessä emolevyn alla saatetaan käyttää yksinkertaisesti pari vaahtomuovilla päällystettyä puunkappaletta.

Pakkaus ja oheistarvikkeet

Skeleton on pakattu kuution muotoiseen mustaan pahvilaatikkoon, jonka pintaa on koristeltu keltaisilla yksityiskohdilla sekä kuvilla. Pakkaukseen ei kuitenkaan ole printattu tuotetietoja, josta ropisee miinusta. Kyljistä sentään löytyy aukot, jotka toimivat kahvoina ja helpottavat kantamista. Pakkauksen sisällä tuote on suojattu muotoilluilla vaahtomuovikappaleilla.

Pakkauksen toimitussisältöön kuuluu kotelon lisäksi neljä kiintolevykelkkaa, pussi ruuveja, kaksi muovista johtoniputtajaa, 92 mm tuuletin kiinnityskehikossaan, johtojen kytkentäkaavio, takuulappu sekä pikaohje. Käytännössä pikaohjeessa vain luetellaan kotelon osat ja viitataan lataamaan käyttöohjeet valmistajan sivuilta. Skeletonin kaltaisen erikoiskotelon tapauksessa olisi toivottavaa, että täydelliset ohjeet tulisivat printattuina pakkauksen mukana.

Sisältö

  1. Antec Skeleton - Avokotelo harrastajille
  2. Kotelon tarkastelua
  3. Kokoonpanon asennus, ongelmia asennuksessa, testikokoonpano ja mittaustulokset
  4. Loppusanat