UUSIMMAT

Asus Strix GTX 980 Ti OC

18.08.2015 16:10 | | 29

Testasimme Muropaketissa heinäkuun lopulla Gigabyten GeForce GTX 980 Ti G1 Gaming -näytönohjaimen ja nyt vuorossa on katsaus Asuksen uudella DirectCU III -jäähdytyksellä varustettuun Strix GTX 980 Ti OC -malliin.

Esittelemme tässä artikkelissa näytönohjaimen ominaisuudet ja ajamme pikaiset suorituskykymittaukset 3840×2160-resoluutiolla. Suurin mielenkiinto kohdistuu kuitenkin tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset sekä ylikellotustesteihin. Miten Asuksen Strix OC pärjäsi testeissä aiemmin lähes kiitettävästi suoriutuneelle Gigabyten G1 Gamingille?

 

Näytönohjaimen esittely

Kahden korttipaikan korkuinen musta-punaisella väriteemalla varustettu Strix-näytönohjain on 30,2 cm pitkä ja pari senttiä tavallista leveämpi. Päällipuolen kehikkoon on upotettu kolme kappaletta 90 mm:n tuulettimia, jotka eivät pyöri ennen kuin grafiikkapiirin lämpötila nousee 56 asteeseen. Lämmin ilma jää osittain kiertoon kotelon sisälle. Näyttöliittimet ovat samat kuin NVIDIAn referenssisuunnittelussa eli kolme DisplayPort 1.2 -liitintä sekä yksi HDMI 2.0 -liitin ja yksi kaksilinkkinen DVI-I-liitin.

Strix-näytönohjaimen hintataso Suomessa on alkaen 865 euroa, joka on noin 65 euroa enemmän kuin Gigabyten G1 Gaming -mallilla ja 115 euroa enemmän kuin halvimmalla GTX 980 Ti -mallilla.

Huom! Asukselta on markkinoilla Strix GTX 980 Ti -näytönohjaimesta ei-tehdasylikellotettu malli (STRIX-GTX980TI-DC3-6GD5-GAMING).

Piirilevyn takapuolta suojaa musta koristeellinen alumiinilevy. Grafiikkapiirin takapuolella näkyvä punainen kehys estää piirilevyä taipumasta ja mahdollistaa jäähdytyksen kiristämisen tiukemmalle. DirectCU III -jäähdytysratkaisu on noin 2,5 senttiä pidempi kuin piirilevy.

Piirilevy on varustettu kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimillä, jotka mahdollistavat yhdessä PCI Express x16 -väylän kanssa teoriassa 375 watin tehonkulutuksen (150 + 150 + 75 wattia). PCI Express -liittimet on käännetty niin, että lukitusklipsut ovat piirilevyn takapuolella. Punainen ja valkoinen ledi ilmoittavat, onko virtajohdot kytketty kunnolla paikoilleen. Kyljessä sykkivä Strix-teksti on valaistu.

DirectCU III -jäähdytysratkaisussa grafiikkapiiri on suoraan yhteydessä kuparisiin lämpöputkiin, joita kulkee jäähdytysrivaston läpi viisi kappaletta. Kuten kuvasta näkyy, reunimmaiset lämpöputket hädin tuskin koskettavat grafiikkapiiriä, mutta ovat yhteydessä alla olevaan kylmälevyyn. Yksi lämpöputkista on 6 mm paksu ja loput neljä 8 mm paksuja. Muistipiirejä jäähdytetään pelkällä ilmavirralla ja virransyötön komponentit ovat yhteydessä jäähdytyslevyyn lämpöä johtavalla tyynyllä. Piirilevyn ylälaidassa on rakennetta tukeva alumiinikisko.

Super Alloy Power II -markkinointinimellä kulkeva virransyöttö on yhteensä 14-vaiheinen, josta 12 on pyhitetty GM200-grafiikkapiirille ja kaksi GDDR5-muisteille. NVIDIAn referenssisuunnittelussa grafiikkapiirille on kuusivaiheinen virransyöttö. Kokoonpanon tehonkulutus oli 3D-rasituksessa 361 wattia.

Asus on ylikellottanut Strix OC -mallissa GM200-grafiikkapiirin toimimaan 1190 MHz:n peruskellotaajuudella ja 3D-rasituksessa 1291 MHz:n (+215 MHz) Boost-kellotaajuudella. Myös kuusi gigatavua GDDR5-muistia on ylikellotettu toimimaan 1800 MHz:n kellotaajuudella (+47 MHz). GPU-Z-ohjelma ilmoitti grafiikkapiirin ASIC Quality -arvoksi 68,3 %.

Grafiikkapiirin todellinen kellotaajuus oli esimerkiksi Battlefield 4 -pelissä 1367 MHz ja käyttöjännite oli 1,174 volttia. Toisin kuin NVIDIAn referenssinäytönohjaimella, 5 minuutin lämmitys ei vaikuttanut Asuksen näytönohjaimen suorituskykyyn.

ASIC Quality -arvo on GPU-Z-ohjelman ilmoittama lukema, joka viittaa grafiikkapiirin piisirun laatuun. Arvosta voi päätellä muun muassa ylikellotuspotentiaalia. Mitä korkeampi arvo, sitä korkeampi on todellinen 3D-kellotaajuus suhteessa Boost-taajuuteen ja harvinaisempi yksilö on kyseessä. EVGA lanseerasi GTX 980 Ti Kinpin -mallinsa yhteydessä mahdollisuuden ostaa eri ASIC-arvon grafiikkapiirillä varustettuja yksilöitä. Mitä parempi grafiikkapiirin ASIC-arvo, sen kalliimpi on hinta.

Asuksen mukaan heidän testikappaleensa on normaali myyntiversio, joka selittää alhaisen tai normaalin 68,3 % ASIC Quality -arvon. Aiemmin testatun Gigabyten G1 Gaming -näytönohjaimen lehdistökappaleen 78,4 % ASIC Quality -arvo asettuu EVGA:n hinnoittelussa aivan yläpäähän, joten kyseessä on erinomainen yksilö. Jää kuitenkin arvailujen varaan, onko kyseessä lehdistölle käsinvalikoitu yksilö, vai löytyykö myyntiversioista samanlaisia helmiä.

Kerro artikkelin kommenteissa, jos omistat Gigabyten G1 Gaming -mallin, onko ASIC Quality -arvo lähelläkään Muropaketin testikappaletta (78,4 %)?

Sisältö

  1. Asus Strix GTX 980 Ti OC
  2. Testikokoonpano ja suorituskykymittaukset
  3. Tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset
  4. Ylikellotustestit
  5. Loppuyhteenveto
Keskustelu

Tuli piruuttaan katsottua tän uutisen myötä ja melkonen munkki näyttäis käyneen, kun mun MSI 980Ti Gaming näyttää ASIC Qualityksi 81%

Aika suolaselta kuulostaa maksaa extraa jostain ASIC arvosta mikä on suht kyseenalainen numero muutenkin. Itsellä eka 970 antoi 78% ja nykyinen 54% ja eipä se ensimmäinen kulkenut tippaakaan paremmin.

jantsu3

Mistä ton asic qualityn näkee gpu-z:ssa?

Klikkaat tuota hiiren oikealla ja "read ASIC quality"

[​IMG]

Aaltoliike

Katoimpa piruuttani oman GTX 680 ja 82.8%

thing_01

taas offtopic mutta 390x strix 78,5

Eivät ole nuo muiden grafiikkapiirien arvot vertailukelpoisia, joten ei niitä tänne kommentteihin, kiitos.

Ihan asiallinen video, jossa meni aika pitkään ennenkuin päästiin vain aiheeseen. Kaveri vissiin tykkää omasta äänestään tai joitan, mutta itse juttu oli kyllä asiallinen!

Suht tuuheaa tuo EVGA:n rahastus ASIC qualityn perusteella :kahvi:

Lievästi alitehoinen kyllä tuo refucooleri, kun tämä pyörii aivan eri tasolla kuin referenssikortti.

Palit 980Ti Asic 75,8%

Kellottamista en ole viitsinyt testata kun ei siitä ole hyötyä tän hetken näytöllä

Moro! Msi GTX 980 Ti gaming ja 72,6% ASIC. Täällä oli muitakin saman näyttiksen omaavia, niin kysyisin mitä teillä GPU-Z näyttää default asetukseksi. Itellä default clock 1140, memory 1753 ja boost clock 1228. Gpu clock näyttää ohjelman mukaan 1178, memory 1775 ja boost clock 1266.
Oon selaillut noita arvosteluja tästä kortista niin siellä noi default arvot on 1178, 1774 ja boost 1279. Tässäkin kortissa ne pitäis olla samat ja varsinkin toi boost clock, kun tässä omassa kortissa on hiukan pienempi eli se 1266, niin se vaikuttaa pienentävästi boost clock arvoon myös kellottaessa. Kortissa ei muuten ole mitään ongelmaa, mutta noi arvot ei ole sitä mitä valmistaja ilmoittaa. GPU-Z 0.8.5 versio käytössä. Onko teillä toisilla samat arvot, vaan onko tämä kortti pikkuvikainen jo syntyessään?

Näytä kaikki kommentit

Gigabyte 70,7%, eli vissiin paskimmat täällä gigabyteistä. Mun tuuria..

Meteorismus

Täällä ainakin samat defaultit.

Defaultit korjaantui ajamalla bios version 84.00.36.00.06 Nyt defaultit sen 1178, 1774, 1279. Sama päivitys mahdollistaa myös power limitin nostamisen 120% sen 109% sijasta.

980 ti Strix OC 84,2%
kellotettuna boost 1544
BF4 tunti ja fan auto.
fan speed 48% 1772rpm

ainiin ja lämmöt 74c tunnin pelin jälkeen.

tollasta sai ulos Asic 77% 980 Ti OC.. ropellit automaatil ja vähä volttii lisää
[​IMG]

Muropaketin uusimmat