Uusimmat

Coolermaster ATC-220B-AX1

09.03.2003 00:00 Muropaketin toimitus

Alumiinikotelot ovat varsinkin viimeisen vuoden aikana yleistyneet kovaa vauhtia ja eri valmistajien sekä mallien määrä on kasvanut rajusti. Halvimmillaan alumiinikotelo irtoaa alle sadalla eurolla, mutta laadukkaimmista ja parhaiten varustelluista joudutaan maksamaan jopa lähemmäs 500 euroa. Coolermaster kuuluu laadullisesti valmistajien keskuudessa kärkipäähän, mutta valikoimasta löytyy myös keskihintaisia koteloita, joista yhtä edustaa ATC-220B-AX1 -malli 259 euron hinnallaan Jimm’s PC-Storessa.

Coolermaster ATC-220B-AX1

Pahvilaatikosta löytyy kotelon ohella myös minigrip-pussissa kokoelma ruuveja, emolevyn kiinnitystappeja, virtalähteen kiinnityskehikko sekä kaksi ohjelappua. Ensimmäisestä löytyy tietoa virtalähteiden kiinnittämisesta ja toisesta vastaavasti emolevyn sekä USB-liittimien asentamisesta.

Ensimmäisenä Coolermasterin ATC-220B-AX1 -kotelossa ottaa varmasti silmään kotelon edestä löytyvä suojaluukku sekä kylkeen sijoitettu tehdasvalmisteinen ikkuna. Vaaleansininen luukku on valmistettu neljä millimetriä paksusta pleksistä, jonka reunoilta löytyy alumiinilistat. Ikkuna on kiinnitetty listoihin kuudella kuusiokoloruuvilla.

Oikeasta reunasta saranoilla kiinni oleva luukku pysyy paikoillaan teoriassa vasemman reunan listalla, joka on tehty tiukahkoksi kotelon ylä- ja alalistoihin nähden. Käytännössä kuitenkin luukku aukeaa varsin helposti ja olisikin ollut mukava nähdä jonkin näköinen magneettikiinnitys. Mikään suuri ongelma tämä ei ole, mutta koteloa siirrellessä luukku saattaa pamahtaa voimalla auki samalla rasittaen saranoita.

Alalaita on kaareva, jotta USB-liittimet saadaan käyttöön luukun ollessa kiinnikin. Liittimet sekä luukusta lyötyvä kaiverrus käsitellään tarkemmin seuraavalla sivulla.

Pleksiluukun takaa löytyy neljä CD-asemapaikkaa sekä kaksi diskettiasemapaikkaa. Tosin alumiinisia suojalevyjä CD-asemapaikoissa on vain kolme kappaletta, joten on suotavaa, että koneeseen asennetaan jokin asema tai ylin paikka jää epäsiistin tyhjäksi. Kaikki suojalevyt on ruuvattu sivuilta kiinni, joten niiden kiinnittäminen tai poistaminen vaatii kummankin sivupellin irroittamisen.

Kuten lähes kaikki muutkin alumiinikotelot, myös ATC-220-AX1 on varsin kevyt kotelo eikä sillä ole painoa kuin seitsemän kilogrammaa ilman virtalähdettä. Mittojen puolesta korkeutta löytyy 45,4; leveyttä 19,6 ja syvyyttä 55 senttimetriä.

Sisältö

  1. Coolermaster ATC-220B-AX1
  2. Tarkempi katsaus
  3. Loppusanat