Uusimmat

Huuked hakee testaajia, palkintona arvotaan Nokia X6

01.10.2009 15:45 Aki Lehti

huukedSuomalainen Huuked Labs on avannut ilmaisen palvelun, jonka avulla matkapuhelimeen tallennettua audiovisuaalista sisältöä voi helposti jakaa muille käyttäjille. Palvelu on vielä Beta-vaiheessa, joten pientä säätöä voidaan vielä tarvita. Nyt Huuked kutsuu sinut mukaan testiryhmään!

Emme kuitenkaan hae bugitestaajia, se puoli on jo kunnossa. Haemme sellaisia henkilöitä, jotka olisivat aidosti valmiita arvioimaan tuotetta ja sen ominaisuuksia sekä mahdollisesti miettimään sitäkin, mitä Huukedista ehkä vielä puuttuu. Tule ihmeessä mukaan, sillä testaajien kesken arvomme messevän palkinnon, Nokian piakkoin markkinoillekin ilmaantuvan X6 Comes with Music –luurin. Luurin mukana voittaja saa käyttöönsä Comes with Music –palvelun, joka takaa musaa vuoden ajan ilmaiseksi ihan niin paljon kuin jaksat vain ladata.

Testattavana oleva Huuked on yksinkertaisesti puhelimeen ladattava sovellus, jolla voi jakaa datayhteyttä käyttäen videoita, kuvia tai vaikkapa musiikkia suoraan puhelimesta toiseen. Jaettavan materiaalin tyyppiä tai kokoa ei ole mitenkään rajoitettu kuten esimerkiksi MMS-viesteissä.

Multsariominaisuudet hyötykäyttöön

Huuked hyödyntää nykypuhelimien viime vuosina valtavin harppauksin kehittyneitä multimediaominaisuuksia. Nykyaikaisten matkapuhelimien ominaisuudet mahdollistavat jo useiden megapikselien kuvien ottamisen ja pitkien videoiden kuvaamisen. Vaan yritäpäs jakaa kokemuksesi kavereillesi nopeasti. Se ei sitten olekaan ollut ihan helppoa.

Sen lisäksi, että kuvia on pitänyt latailla tietokoneelle tai ulkopuoliselle palvelimelle, useat palvelut ovat pienentäneet kuvien ja videoiden resoluutiota. Hyvästä kuvasta on tullut huono, ja puhelimen laadukkaan kameran etu on menetetty. Esimerkiksi MMS-viesteissä kuva pienennetään parhaimmillaankin 640×480 pikselin kokoon kun alkuperäinen kuvatiedosto voi olla jopa 2600×2000 pikseliä (esim. toisen sukupolven N95). Muun muassa tähän Huuked tarjoaa avun, sillä Huukedissa ei kuvan kokoon tai tiedostomuotoon kosketa. Tiedosto siirtyy sellaisenaan suoraan kännykästä toiseen.

Myös tietoturva on Huukedia käytettäessä entistä parempi, sillä kuvia ei tallenneta monen muun palvelun tavoin erilliselle palvelimelle. Tavanomaiset tiedostonjakopalvelut Huuked hakkaa sosiaalisilla ominaisuuksillaan. Ne mahdollistavat muun muassa tiedostojen kommentoinnin Facebookin tapaan. Huuked-kännykkäsovelluksella jaettuja tiedostoja voi kännykän lisäksi ladata ja kommentoida myös web-selaimen kautta, joten tiedostojen jako onnistuu myös niille, joilla sopivaa puhelinta ei ole

. Palvelu antaa mahdollisuuden myös käyttäjä- tai ryhmäkohtaisten kansioiden luomiseen. Näiden avulla hallinnoit käyttöoikeuksia helposti ja jaat tietyt kuvasi ja musiikkisi vain erikseen valitsemillesi ystäville.

Video Facebook MySpace YouTube Huuked
Resoluutio 1280×1280 px 480×360 px 480×360 px (HD) Alkuperäinen
Pituus/koko 20 min / 1000 MB 500 MB 10 min Ei rajoitusta
Kuva Facebook MySpace YouTube Huuked
Resoluutio 600×600 px 600×600 px Alkuperäinen
Pituus/koko 30 kb Ei rajoitusta
Musiikki/ääni Facebook MySpace YouTube Huuked
Bit rate 96 kbps Alkuperäinen
Koko 6 MB Ei rajoitusta
Muut Facebook MySpace YouTube Huuked
Tuetut tiedostomuodot Kaikki
Suositut internetpalvelut pienentävät eri tiedostomuotoja rajusti, jolloin älypuhelimienominaisuudet valuvat hukkaan. Huuked ei käsittele tiedostoja mitenkään.

 

Kehittäjät uskovat palvelusta olevan hyötyä esimerkiksi monille harrastusten tai yhteisten kiinnostuksen kohteiden ympärille kerääntyneille yhteisöille. Ylipäätään Huuked on erinomainen työkalu, kun halutaan jakaa tiedostoja monille eri käyttäjille reaali-ajassa.

Nokia X6Nyt sinulla on mahdollisuus tulla antamaan oma tärkeä panoksesi uuden tuotteen kehityksessä. Ruusujen lisäksi myös risut ovat erityisen sallittuja, jopa toivottuja. Palvelun menestyksen kannalta tärkeintä on, että se vastaa käyttäjien tarpeisiin. MuroBBS:n puolelle on avattu oma osionsa Huuked-keskustelua varten. Toivomme vilkasta osallistumista, siksi palkintokin on houkutteleva. Kaikkien Huukedin 8.11.2009 mennessä ladanneiden ja arvionsa esittäneiden kesken arvotaan Nokian X6 Comes with Music –luuri. Lohdutuspalkintona arvomme lisäksi Huuked t-paitoja kaikkien osallistuneiden kesken.

Ohjeet Huukedin käyttöönottoon

Beta-versio Huuked-ohjelmistosta on ladattavissa ilmaiseksi kännykällä osoitteesta huuked.mobi ja palvelun nettisivuilta. Nykyinen versio on yhteensopiva kaikkien Symbian S60 3rd edition -käyttöjärjestelmää käyttävien puhelimien kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi Nokian N- ja E-sarjalaiset sekä useat Samsungin ja LG:n mallit. Versio muille käyttöjärjestelmille julkaistaan myöhemmin. Kannattaa huomioida, että palvelun käytöstä aiheutuvat datasiirtomaksut veloitetaan operaattorisopimuksen mukaisesti ja käyttö ilman kiinteää datapakettia ei ole suositeltavaa.

Pieni vertailu vakio-MMS:n ja Huukedin välillä

Klikkaa kuvia, niin näet ne alkuperäisessä koossaan.

 

mms resized

original

Katso myös Huuked-video!

Huuked-keskustelu- ja kommenttiryhmä

KAMPANJA TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ HUUKED FINLANDIN KANSSA

huuked

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat