UUSIMMAT

Huuked hakee testaajia, palkintona arvotaan Nokia X6

01.10.2009 15:45 | Aki Lehti

huukedSuomalainen Huuked Labs on avannut ilmaisen palvelun, jonka avulla matkapuhelimeen tallennettua audiovisuaalista sisältöä voi helposti jakaa muille käyttäjille. Palvelu on vielä Beta-vaiheessa, joten pientä säätöä voidaan vielä tarvita. Nyt Huuked kutsuu sinut mukaan testiryhmään!

Emme kuitenkaan hae bugitestaajia, se puoli on jo kunnossa. Haemme sellaisia henkilöitä, jotka olisivat aidosti valmiita arvioimaan tuotetta ja sen ominaisuuksia sekä mahdollisesti miettimään sitäkin, mitä Huukedista ehkä vielä puuttuu. Tule ihmeessä mukaan, sillä testaajien kesken arvomme messevän palkinnon, Nokian piakkoin markkinoillekin ilmaantuvan X6 Comes with Music –luurin. Luurin mukana voittaja saa käyttöönsä Comes with Music –palvelun, joka takaa musaa vuoden ajan ilmaiseksi ihan niin paljon kuin jaksat vain ladata.

Testattavana oleva Huuked on yksinkertaisesti puhelimeen ladattava sovellus, jolla voi jakaa datayhteyttä käyttäen videoita, kuvia tai vaikkapa musiikkia suoraan puhelimesta toiseen. Jaettavan materiaalin tyyppiä tai kokoa ei ole mitenkään rajoitettu kuten esimerkiksi MMS-viesteissä.

Multsariominaisuudet hyötykäyttöön

Huuked hyödyntää nykypuhelimien viime vuosina valtavin harppauksin kehittyneitä multimediaominaisuuksia. Nykyaikaisten matkapuhelimien ominaisuudet mahdollistavat jo useiden megapikselien kuvien ottamisen ja pitkien videoiden kuvaamisen. Vaan yritäpäs jakaa kokemuksesi kavereillesi nopeasti. Se ei sitten olekaan ollut ihan helppoa.

Sen lisäksi, että kuvia on pitänyt latailla tietokoneelle tai ulkopuoliselle palvelimelle, useat palvelut ovat pienentäneet kuvien ja videoiden resoluutiota. Hyvästä kuvasta on tullut huono, ja puhelimen laadukkaan kameran etu on menetetty. Esimerkiksi MMS-viesteissä kuva pienennetään parhaimmillaankin 640×480 pikselin kokoon kun alkuperäinen kuvatiedosto voi olla jopa 2600×2000 pikseliä (esim. toisen sukupolven N95). Muun muassa tähän Huuked tarjoaa avun, sillä Huukedissa ei kuvan kokoon tai tiedostomuotoon kosketa. Tiedosto siirtyy sellaisenaan suoraan kännykästä toiseen.

Myös tietoturva on Huukedia käytettäessä entistä parempi, sillä kuvia ei tallenneta monen muun palvelun tavoin erilliselle palvelimelle. Tavanomaiset tiedostonjakopalvelut Huuked hakkaa sosiaalisilla ominaisuuksillaan. Ne mahdollistavat muun muassa tiedostojen kommentoinnin Facebookin tapaan. Huuked-kännykkäsovelluksella jaettuja tiedostoja voi kännykän lisäksi ladata ja kommentoida myös web-selaimen kautta, joten tiedostojen jako onnistuu myös niille, joilla sopivaa puhelinta ei ole

. Palvelu antaa mahdollisuuden myös käyttäjä- tai ryhmäkohtaisten kansioiden luomiseen. Näiden avulla hallinnoit käyttöoikeuksia helposti ja jaat tietyt kuvasi ja musiikkisi vain erikseen valitsemillesi ystäville.

Video Facebook MySpace YouTube Huuked
Resoluutio 1280×1280 px 480×360 px 480×360 px (HD) Alkuperäinen
Pituus/koko 20 min / 1000 MB 500 MB 10 min Ei rajoitusta
Kuva Facebook MySpace YouTube Huuked
Resoluutio 600×600 px 600×600 px Alkuperäinen
Pituus/koko 30 kb Ei rajoitusta
Musiikki/ääni Facebook MySpace YouTube Huuked
Bit rate 96 kbps Alkuperäinen
Koko 6 MB Ei rajoitusta
Muut Facebook MySpace YouTube Huuked
Tuetut tiedostomuodot Kaikki
Suositut internetpalvelut pienentävät eri tiedostomuotoja rajusti, jolloin älypuhelimienominaisuudet valuvat hukkaan. Huuked ei käsittele tiedostoja mitenkään.

 

Kehittäjät uskovat palvelusta olevan hyötyä esimerkiksi monille harrastusten tai yhteisten kiinnostuksen kohteiden ympärille kerääntyneille yhteisöille. Ylipäätään Huuked on erinomainen työkalu, kun halutaan jakaa tiedostoja monille eri käyttäjille reaali-ajassa.

Nokia X6Nyt sinulla on mahdollisuus tulla antamaan oma tärkeä panoksesi uuden tuotteen kehityksessä. Ruusujen lisäksi myös risut ovat erityisen sallittuja, jopa toivottuja. Palvelun menestyksen kannalta tärkeintä on, että se vastaa käyttäjien tarpeisiin. MuroBBS:n puolelle on avattu oma osionsa Huuked-keskustelua varten. Toivomme vilkasta osallistumista, siksi palkintokin on houkutteleva. Kaikkien Huukedin 8.11.2009 mennessä ladanneiden ja arvionsa esittäneiden kesken arvotaan Nokian X6 Comes with Music –luuri. Lohdutuspalkintona arvomme lisäksi Huuked t-paitoja kaikkien osallistuneiden kesken.

Ohjeet Huukedin käyttöönottoon

Beta-versio Huuked-ohjelmistosta on ladattavissa ilmaiseksi kännykällä osoitteesta huuked.mobi ja palvelun nettisivuilta. Nykyinen versio on yhteensopiva kaikkien Symbian S60 3rd edition -käyttöjärjestelmää käyttävien puhelimien kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi Nokian N- ja E-sarjalaiset sekä useat Samsungin ja LG:n mallit. Versio muille käyttöjärjestelmille julkaistaan myöhemmin. Kannattaa huomioida, että palvelun käytöstä aiheutuvat datasiirtomaksut veloitetaan operaattorisopimuksen mukaisesti ja käyttö ilman kiinteää datapakettia ei ole suositeltavaa.

Pieni vertailu vakio-MMS:n ja Huukedin välillä

Klikkaa kuvia, niin näet ne alkuperäisessä koossaan.

 

mms resized

original

Katso myös Huuked-video!

Huuked-keskustelu- ja kommenttiryhmä

KAMPANJA TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ HUUKED FINLANDIN KANSSA

huuked

Keskustelu

Tällainen vastaavankaltainen palvelu on jo olemassa: pixelpipe.com. Tosin se hyödyntää jo olemassaolevia palveluita joita on yli 100kpl mukaanlukien facebook,twitter,flickr jne kaikki suosituimmat.

Tämmöset mainokset on just loistavia tänne kunhan niitä ei tuu liikaa. Et lisää vaan

Järjetön palvelu. Sisältöähän pitäisi nimenomaan pienentää, eli sovittaa päätelaitteeseen. Ei kannykän näytölle voi tai kannata päästää samanlaista materiaalia kuin full hd näytölle.

En kyllä ymmärrä mitä hyötyä jostakin megaresoluutioisesta videosta on kännyköiden näytöltä katsottuna. Turhaa kaistan ja tilan kulutusta.

@ 8 kyllä se käy 5th edition puhelimiin ainakin itellä 5800XM

Meinasin ladata mutta sitten luin kohdan että vaan S60 V3 puhelimille.. Ei sitten.. Mulla on V5.

Mielestäni tämänkaltaiset mainokset eivät kuulu Muropaketin artikkeli-osioon.

Foorumilla saa toki mainostaa, kunhan käy ilmi että kuka mainostaa ja mitä mainostaa.

Puhelinnumeron neljä ensimmäistä digittiä ei vielä ihan riitä yhteystiedoksi, mutta kukin tavallaan.

Sain jo riittävästi lisätietoa, kiitos Plaza-tiimi, otattehan myös palautetta vastaan tulevaisuutta varten.

Plaza-tiimi on Yhtyneiden Kuvalehtien palveluksessa olevien Plazan työntekijöiden muodostama yhteinen käyttäjätili.

Terveisin

Kirsi Saukonsaari
päätoimittaja

7.5.2009
Rekisteriseloste
REKISTERIN PITÄJÄ
Virallinen rekisterinpitäjä on Huuked Labs Oy (myöhemmin ”rekisterinpitäjä”).
Huuked Labs Oy
PL 41, 01741 VANTAA
Rekisterinpitäjän velvollisuuksista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö kaikissa tietosuojaan liittyvissä asioissa on Harri Hakkarainen Huuked Labs Oy PL 41, 01740 VANTAA Sähköposti: [email protected] Puhelin: +358 44 0440

Noh, sentää suomalainen. Tulee edes jotain työpaikkoja tännekki. Sallitaan mainos..eikö? Vaikuttaa hyvältä.

Muropaketin uusimmat