Uusimmat

Kysely: Millä hinnalla olisit halukas hankkimaan aurinkosähkövoimalan?

23.02.2012 15:26 Aki Lehti

Aurinkosähkövoimala mahdollistaa yksinkertaisen tavan tuottaa osan kiinteistön käyttämästä sähköenergiasta. Voimala toimii automaattisesti kiinteistön sähköverkon rinnalla ja on lähes huoltovapaa.

Suomen oloissa nimellisteholtaan 1 kW voimalaitos voi tuottaa noin 1 000 kWh sähköenergiaa vuodessa (vrt. kaukolämmitteisen omakotitalon sähköenergian vuosikulutus on n. 5 000 – 8 000 kWh). Teknisen kehityksen ja tuotantovolyymien kasvun takia aurinkosähkövoimaloiden hinnat laskevat jatkuvasti.

Olisitko halukas hankkimaan aurinkosähkövoimalan, jos hankintahinta paikalleen asennettuna olisi:

Katso tilanne vastaamatta

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat