Uusimmat

Logitech diNovo Edge – olohuoneen tyylinäppis

27.12.2007 19:17 Muropaketin toimitus

HTPC-koteloiden ja muiden samaan aihepiiriin liittyvien tuotteiden myyntiluvut ovat kasvaneet parin viime vuoden aikana tasaisesti ja myös käyttöjärjestelmäpuolella on otettu selviä askeleita olohuonekäyttöön soveltuvien mediantoistokäyttöliittymien muodossa. Tässä valossa onkin vähintään kummallista, että HTPC:n kontrolloimiseksi on tarjolla lähinnä kaukosäätimiä ja käyttäjien on tyydyttävä tavallisiin langattomiin näppäimistöihin ja hiiriin. Käyttöympäristön asettamien vaatimusten johdosta näppäimistön ja hiiren tulisi sijaita samassa laitteessa, mutta jostain syystä tällaisten laitteiden tarjonta on erityisesti Suomen markkinoilla erittäin niukkaa.

Logitechin tarjokas olohuonekäyttöön on diNovo Edge, joka yhdistää näppäimistön ja kannettavista tietokoneista tutun kosketushiiren. Jostain merkillisestä syystä diNovo Edge on kotimaisista tietokoneliikkeistä löytyvistä vastaavista täysikokoisilla näppäimillä varustetuista hiiri-näppäimistöyhdistelmistä ainoa lajissaan. Ja kun kilpailua ei ole, hinta on asetettu riittävän korkealle – diNovo Edgestä joutuu nimittäin pulittamaan vähintään 150 euroa, joka on hurja hinta näppäimistöstä ja hiirestä. Nyt otammekin selvää, tarjoaako Edge katetta suolaiselle hinnalleen. Ainakin valmistaja kehuu sitä vaatimattomasti aivan poikkeukselliseksi näppäimistöksi.

Pakkaus ja oheistarvikkeet

diNovo Edge on pakattu Logitechin tuotteille erittäin tyypillisesti väritettyyn mustan ja sinivihreän sävyiseen laatikkoon. Pakkauksen kannessa komeilee tyhjentävä kuva tuotteesta koko komeudessaan ja positiivisena seikkana pakkauksen tekstit ovat printattu ruotsin, norjan ja tanskan ohella myös suomeksi. Pakkauksen kansi lupaa paljon – se nimittäin kertoo diNovo Edgen olevan ”maailman edistyksellisin näppäimistö”.

Pakkauksen sisältä ei paljastu mitään odottamatonta roinaa. Ohjekirjan ja muutaman paperiesitteen lisäksi valikoimaan kuuluu ohjelmisto-CD, USB-lähetin, lataustelakka, telakan virtajohto pistokkeineen sekä diNovo Edge -tekstein koristeltu säämiskä-tyyppinen puhdistusliina. Jo kiiltävän mustaa telakkaa käpelöidessä käy selväksi mihin liinaa tarvitaan, sillä näppäimistöstä löytyy samaa sormenjälkiherkkää pintamateriaalia.

Edgen lataustelakka on simppelin näköinen muovinen laite, jonka kiiltävän mustat pinnat ovat erittäin herkkiä sormenjäljille. Näppäimistö asetetaan pystyasentoon telakan päälle ja latausvirta pääsee siirtymään näppäimistön akustoon kultaisten kosketuspintojen kautta. Näppäimistön telakointiasennon ansiosta se on latauksessa ollessaan tyylikkäästi näytillä. Täysi lataustaso saavutetaan kahdessa tunnissa, jolloin käyttöaikaa tulee valmistajan mukaan jopa kahdeksi kuukaudeksi. Viiden minuutin pikalataus riittää puolestaan noin päivän käyttörupeamaan.

diNovo Edgen kommunikointi tietokoneen kanssa hoituu langattoman Bluetooth 2.0 -yhteyden yli. Koneen päässä yhteydestä huolehtii USB-liitäntäinen vastaanotin, joka on varustettu yhteyden luomista varten punaisella painikkeella. diNovo Edgen luvataan toimivan maksimissaan 10 metrin etäisyydellä vastaanottimesta.

Ensituntuma ja speksit

diNovo Edge on tyylikkäästi muotoiltu näppäimistö, jonka julkisivua hallitsevat kiiltävän musta akryylimuovipinta sekä alumiininen lepuutustuki. Koko komeuden ulkomitat ovat 11 x 410 x 210 mm, eli kyseessä on todella ohut näppäimistö. Painoksi Logitech ilmoittaa 940 grammaa. Yleiseltä tuntumaltaan Edge on tukeva ja kestävän oloinen – natinoita ei ole havaittavissa. Tavallisista näppäimistöistä tuttu numeronäppäimistö on jätetty kokonaan pois ja sen tilalle on sijoitettu kosketuslevy sekä äänenvoimakkuuden säädin. Näppäimet ovat standardikokoiset, eli 18 x 18 mm, ja perustuvat kannettavista tietokoneista tuttuun saksikytkintekniikkaan. Näppäinten liike on 3,2 mm ja painallusvaste 60 grammaa. Näppäinten luvataan kestävän ainakin 10 miljoonaa painallusta. Valmistaja lupaa näppäimistölle kolmen vuoden takuun. Järjestelmävaatimuksiksi luetellaan USB-liitäntä, Windows XP tai Vista sekä CD-asema, joista viimeinen ei ole välttämätön, kunhan ajuriohjelmiston pääsee lataamaan Logitechin sivuilta netin kautta.

Sisältö

  1. Logitech diNovo Edge - olohuoneen tyylinäppis
  2. Näppäimistön lähempää tarkastelua ja SetPoint-ajuriohjelmisto
  3. Käyttökokemuksia ja loppusanat