Uusimmat

NVIDIA 3D Vision

24.06.2009 12:46 Muropaketin toimitus

Stereoskooppisuudella luotu kolmiulotteinen kuva ei ole uusi asia, sillä ensimmäisen kerran tekniikkaa esitteli Sir Charles Wheatstone jo 1840-luvulla. Stereoskooppisuus perustuu ihmissilmien yhteisnäköön eli siihen, että vaikka silmät näkevät perspektiiviltään hieman erilaiset kuvat, aivot muodostavat niistä yhden kolmiulotteisen kuvan. Erilaisten passiivisten ratkaisujen myötä nykypäivänä on päädytty aktiivisiin laseihin, joissa 3D-syvyysvaikutelma on toteutettu lasien polarisoinnilla.

NVIDIAn ratkaisu on CES 2009 -tapahtumassa alkuvuodessa esitelty 3D Vision -konsepti, joka vaatii toimiakseen 3D-lasit, infrapunavastaanottimen ja lisäksi se asettaa tiettyjä vaatimuksia näytön suhteen. Pelit eivät vaadi erillistä tukea, mutta toimivuus vaihtelee tapauskohtaisesti. NVIDIA toimittaa laseja erillisenä pakkauksena ilman näyttöä, mutta markkinoilla on myös valmiita ratkaisuja, joista yleisesti saatavilla on Samsungin 120 hertsin virkistystaajuudellisen 22-tuumaisen LCD-näytön sekä NVIDIA 3D Vision -lasien yhteispaketti tarpeellisilla oheismateriaaleilla varustettuna.

Tässä artikkelissa testipenkkiin on saatu edellä mainittu yhteispaketti ja tutkinnan kohteena on tekniikan ohella 3D Vision -lasit sekä Samsung SyncMaster 2233RZ -näyttö. Artikkelissa on mukana myös kaksi mittausta eri peleille, miten lasien käyttö vaikuttaa pelien suorituskykyyn sekä subjektiivisia kommentteja eri peleistä.

NVIDIA 3D Vision -tuotesivut

Samsung SyncMaster 2233RZ -tuotesivut

Sisältö

  1. NVIDIA 3D Vision
  2. Tekniikka & 3D Visionin minimivaatimukset
  3. NVIDIA 3D Vision -lasit & Samsung SyncMaster 2233RZ
  4. Asennus, ajurit & ohjelmisto
  5. Testikokoonpano, pelikokemukset & suorituskyky
  6. Loppuyhteenveto