Testi Adata XPG Gammix S50 Lite ja Kingston KC 2500 -NVMe SSD -asemat – Suorituskykyä järkihintaan

07.02.2021 10:00 Aleksi Pakkala

NVMe SSD -asemat tarjoavat sitä mitä monet PC-käyttäjät kaipaavat, nimittäin mainiota suorituskykyä, riittävää kapasiteettia ja vielä järjelliseen hintaan. Muropaketti otti testiin kaksi teratavuista, alle 200 euron hintaluokkaan sijoittuvaa mallia. Samalla selvisi, onko uudemmasta PCIe 4.0 -väylästä tässä luokassa paljonkin iloa. 

NVMe SSD -asemat ovat vakiinnuttaneet asemansa massamuisti markkinoilla, ja PC-harrastajille tutuksi tullutta tallennusmediaa käytetään myös uusien Playstation 5- ja Xbox One Series -konsolien massamuistina. Seuraava askel NVMe SSD -asemien teknologiassa on siirtyminen PCIe 4.0 väylän käyttöön. Sellaista edustaa testin toinen asemista.

Muropaketin testiin saapui kaksi alempaan hintaluokkaan sijoittuvaan yhden teratavun NVMe SSD -asemaa: Adata XPG Gammix S50 Lite ja Kingston KC2500. Asemien hinnoittelu on hyvin pitkälti samalla tasolla, teratavun Kingston KC2500 hinta on noin 195 euroa, ja teratavun XPG Gammix S50 Lite -aseman hinta on noin 160 euroa.

Muropaketin testissä tutustutaan SSD-asemiin tarkemmin, tutkitaan millaisia hyötyjä uuden PCIe 4.0 -standardin käyttö tarjoaa SSD-asemille ja vertaillaan XPG Gammix S50 Lite- ja Kingston KC2500 -asemien suorituskykyjä synteettisissä ja todellisen käytön testeissä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteiden esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto