Uusimmat

Testi Adata XPG Gammix S50 Lite ja Kingston KC 2500 -NVMe SSD -asemat – Suorituskykyä järkihintaan

07.02.2021 10:00 Aleksi Pakkala

NVMe SSD -asemat tarjoavat sitä mitä monet PC-käyttäjät kaipaavat, nimittäin mainiota suorituskykyä, riittävää kapasiteettia ja vielä järjelliseen hintaan. Muropaketti otti testiin kaksi teratavuista, alle 200 euron hintaluokkaan sijoittuvaa mallia. Samalla selvisi, onko uudemmasta PCIe 4.0 -väylästä tässä luokassa paljonkin iloa. 

NVMe SSD -asemat ovat vakiinnuttaneet asemansa massamuisti markkinoilla, ja PC-harrastajille tutuksi tullutta tallennusmediaa käytetään myös uusien Playstation 5- ja Xbox One Series -konsolien massamuistina. Seuraava askel NVMe SSD -asemien teknologiassa on siirtyminen PCIe 4.0 väylän käyttöön. Sellaista edustaa testin toinen asemista.

Muropaketin testiin saapui kaksi alempaan hintaluokkaan sijoittuvaan yhden teratavun NVMe SSD -asemaa: Adata XPG Gammix S50 Lite ja Kingston KC2500. Asemien hinnoittelu on hyvin pitkälti samalla tasolla, teratavun Kingston KC2500 hinta on noin 195 euroa, ja teratavun XPG Gammix S50 Lite -aseman hinta on noin 160 euroa.

Muropaketin testissä tutustutaan SSD-asemiin tarkemmin, tutkitaan millaisia hyötyjä uuden PCIe 4.0 -standardin käyttö tarjoaa SSD-asemille ja vertaillaan XPG Gammix S50 Lite- ja Kingston KC2500 -asemien suorituskykyjä synteettisissä ja todellisen käytön testeissä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteiden esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat