Uusimmat

Testi Lenovo Legion 5 Pro (16ACH6H) -pelikannettava – Tehoa, jäähdytystehoa ja varmaa suorittamista

19.12.2021 10:00 Antti Voutilainen

Isokokoinen, tehokas ja järkevästi jäähdytetty. Tässä ovat lähtökohdat Intelin ja AMD:n palikoita sisältävälle, Muropaketin testiin otetulle Lenovo Legion 5 Pro -pelikannettavalle.

Tässä kohtaa vuotta katseet alkavat siirtyä jo kohti tulevaa vuotta – tarkemmin ottaen tammikuuhun, jolloin Inteliltä ja AMD:ltä on huhujen mukaan luvassa paljon uutta.

Intelin odotetaan julkaisevan Alder Lake-P -mobiiliprosessorit ja mahdollisesti myös ensimmäiset Arc Alchemist -mobiilinäytönohjaimet. AMD julkistaa mahdollisesti Rembrandt-koodinimelliset Ryzen 6000 -APU-piirit. Tulevista näytönohjaimistakin kuullaan jotain. Tuleva vuosi näyttääkin ainakin prosessoreiden osalta hyvin mielenkiintoiselta. Intelin Alder Lake-S -prosessorit paljastuivat varsin kilpailukykyisiksi, joten odotukset ovat korkealla mobiiliversioiden suhteen.

Se, että kohta saadaan jotain uutta ja kaunista, ei kuitenkaan tarkoita, etteikö tarjolla olisi tälläkin hetkellä suorituskykyisiä ja kiinnostavia pelikannettavia. Tämän vuoden malleista voi tulla paljonkin houkuttelevampia, jos ensi vuonna julkaistavien kannettavien hintoja joudutaan korottamaan merkittävästi.

Otimme testiin Lenovon Legion 5 Pro (16ACH6H) -pelikannettavan. Konepellin alla kone yhdistää punaisen ja vihreän, sillä siitä löytyy AMD:n APU-piiri ja Nvidian mobiilinäytönohjain. Kone ei edes yritä olla kompakti. Siitä kielii jo sekin, että näyttö on 16-tuumainen.

Kirjoitushetkellä Legion 5 Pro -kannettavan hinta on 1799 euroa. Samasta hintaluokasta löytyy runsaasti kilpailijoita. Varteenotettavin niistä lienee Asuksen TUF Gaming A17 AF706QR-HX004T, josta löytyy sama prosessori ja näytönohjain kuin testikannettavasta. Muista saman hintaluokan pelikannettavia ovat Asuksen ROG Strix G15 G513QM-HF144T, Razerin edellisen vuoden Blade 15 Advanced ja Blade Stealth 13 sekä MSI:n GP66 Leopard 11UG-083NEU.

Testissä tutustutaan kannettavan suorituskykyyn, ominaisuuksiin ja arvioidaan sitä, miten hyvin se tarjoaa vastinetta rahoille. Suorituskykyä verrataan aiemmin tänä vuonna testattuihin pelikannettaviin, eli Gigabyten Aero 15 OLED XD, MSI:n GP66 Leopard 10UG ja Razer Blade 14.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Kannettavan olemus ja käyttö
  3. Suorituskyky
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat