Uusimmat

Testi: TP-Link Archer AX6000 -reititin – Helppokäyttöinen, riittävän nopea ja sisältää paljon verkkoliitäntöjä

12.04.2020 19:00 Aleksi Pakkala

Uusimmat tukiasemat ovat melkoisia ominaisuuspakkauksia. Otimme testattavaksi TP-Linkin WiFi 6 -yhteyksiin kykenevän Archer AX6000 -mallin, joka edustaa valmistajan malliston kärkipäätä.

Nykyisen pandemiatilanteen ajaessa ihmiset etätyöskentelyn pariin ja lapsien opiskellessa kotona samaan aikaan, monen kodin verkkolaitteet ovat tällä hetkellä ankaralla käytöllä. Vaikka kotona olisi käytössä huippunopea ja satojen megabittien sekuntinopeuksiin yltävä valokuituliittymä, voi heikkolaatuinen WiFi-reititin rampauttaa käyttökokemuksen käyttäjämäärän kasvaessa.

Uudet WiFi 6 -standardia käyttävät reitittimet toimivat huomattavasti paremmin tiloissa, joissa on useita tukiasemia ja päätelaitteita. Aiemmista WiFi-standardeista poiketen WiFi 6 -reitittimet kykenevät jakamaan kanavansa alikanaviin OFDMA-teknologian avulla (Orthogonal Frequency Division Multiple Access). Näin vältytään verkkojen päällekkäisyyksiltä, ja yhteydet toimivat varmemmin.

Vuoden 2019 loppupuolella esitelty TP-Link Archer AX 6000 edustaa TP-Linkin WiFi 6 -tuetun malliston kärkipäätä niin ominaisuuksiensa kuin myös hintansa puolesta. TP-Link AX 6000 kustantaa noin 370 euroa, ja kilpailee esimerkiksi Netgear Nighthawk AX8- ja Asus RT-AX88U -reitittimien kanssa.

Muropaketin testissä tutustutaan tarkemmin reitittimen ulkomuotoon ja ominaisuuksiin, ja vertaillaan TP-Link AX 6000 -reitittimen suorituskykyä Netgear Nighthawk AX8 -reitittimen kanssa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat