Uusimmat

Testi: HyperX Pulsefire Dart -pelihiiri ja Chargeplay Base -latausalusta – Toimivaa langattomuutta ja monipuolista latausta

05.02.2020 18:00 Antti Voutilainen, Kai Taipale

Langattomuus on monissa tuotteissa valttina – aina latausta myöten. Myös pelaamiseen suunnatut oheislaitteet ovat yhä useammin vapaita kaapeleista. Testasimme miten HyperX Pulsefire Dart -pelihiiri toimii langattomassa käytössä. Samalla tutustuimme valmistajan monikäyttöiseen latausalustaan.

PC:n syöttölaiteet muuttuvat hitaasti. Esimerkiksi pelihiirien saralla läpimurroksi luokiteltavia uusia ominaisuuksia tulee enää harvoin. Uuden ominaisuuden toimivuuden mittarina toimii se, kuinka monet lähtevät kehittämään omaa, kilpailevaa ratkaisua.

Langattomissa hiirissä vasteaika on saatu kurottua samalle tasolle langallisten hiirten kanssa. Tavallinen pelaaja tuskin enää huomaa eroa langattoman ja langallisen hiiren vasteajassa. Suorituskyvyn osalta ollaan siis pitkälti samalla viivalla.

Akku ja akkukesto ovatkin sitten niitä asioita, jotka tekevät kaulaa langallisiin hiiriin. Langallinen hiiri on vaivaton – kunhan sen kytkee kiinni koneeseen, muusta ei tarvitse käytännössä huolehtia. Langattomissa hiirissä akkukesto on rajallinen ja esimerkiksi tien päälle pitää muistaa ottaa mukaan vähintään lataamiseen tarvittava USB-kaapeli ja myös vastaanotin, jos hiirtä haluaa käyttää langattomana.

Yksi keino vähentää langattomien hiirien ”vaivalloisuutta” on tehdä lataamisesta mahdollisimman vaivatonta ja helppoa. Langaton lataus on tähän yksi ratkaisu. Siitä onkin jo nähty varsin vakuuttavia esimerkkejä, kuten Muropaketissa testattu Logitech G903 Lightspeed -pelihiiri sekä langaton Logitech Powerplay osoittivat.

Tällä kertaa testattavaksi otettiin langaton HyperX Pulsefire Dart -pelihiiri ja sen langattomaan lataamiseen soveltuva HyperX Chargeplay Base -latausalusta.

Kirjoitushetkellä Pulsefire Dart -pelihiiren hinta on hieman yli sata euroa ja latausalustan noin 70 euroa. Pelkän hiiren kanssa samasta hintaluokasta löytyy esimerkiki Logitechin G903-pelihiiri, Razerin Mamba Wireless ja Corsairin Gaming Dark Core RGB.

Testissä tutustutaan hiiren ominaisuuksiin, akkukestoon ja langattomaan latauksen toimivuuteen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Laite-esittelyt
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat