Uusimmat

AMD tulee viemään osuutensa AI-markkinasta – valtavat toimitusmäärät MI300X-kiihdyttimelle

Kuva: AMD

23.03.2024 15:02 Muropaketin toimitus

Nvidia jyrää tällä hetkellä tekoälymarkkinoilla H100- ja H200-kiihdyttimillään. AMD ei kuitenkaan seiso tumput suorina seuraten kilpailijansa menestystä.

AMD saattaa lohkaista siivun tekoälymarkkinasta tulevalla AMD Instinct MI300X -tekoälykiihdyttimellään, sillä teollisuudesta kumpuavien tietojen mukaan AMD:n kiihdyttimillä tulee olemaan valtava kysyntä.

Kysyntään vaikuttaa se, että Nvidialla on vaikeuksia toimittaa säällisessä ajassa kaikkia tilauksia. AMD:lla on kuitenkin omiakin valttikortteja, joihin kuuluu ainakin hinta-suorituskyky-suhde, joka on parempi kuin Nvidian tekoälytuotteissa. Instinct MI300X tarjoaa Nvidian H100-kiihdyttimeen verrattuna 2,4 kertaisen muistimäärän ja 1,3 kertaisen TFLOPS (FP16) -laskentakyvyn.

Kuva: AMD

Tekoälybuumin alkaessa AMD ei pystynyt vastaamaan Nvidialle. Wccftechin tietojen mukaan AMD kuitenkin ottaisi jatkossa ainakin seitsemän prosentin osuuden tekoälymarkkinoista, tunnettu tietotekniikan tietäjä Ming-Chi Kuo sanoi AMD:n rokottavan Nvidian kiihdyttimien menekistä kymmenen prosenttia.

TensorWaven tekemään kyselytutkimukseen osallistui 82 insinööriä ja tekoälyalan ammattilaista, ja he näkevät AMD:n Instinct MI300X -kiihdyttimeen vaihtoehtona Nvidialle. Noin puolet kyselyyn vastanneista katsoi AMD:n kiihdyttimen tarjoavan paremman hinta-suorituskyky-suhteen kuin Nvidian vastaavat tuotteet. Yritykset kuten Microsoft ja Meta testaavat parhaillaan MI300X-kiihdyttimiä.

Lue myös: AMD vallannee tekoälymarkkinaa itselleen vuonna 2024 – AI toimii piristysruiskeena koko PC-markkinalle