Uusimmat

AMD:n Cezanne-koodinimellinen APU-piiri ilmestyi SiSoftwaren tulostietokantaan

13.08.2020 21:03 Muropaketin toimitus

Julkaisematon APU-piiri ilmestyi SiSoftwaren tuloslistalle nimellä Celadon-CZN Renoir. Tulokset paljastavat ainoastaan sen, että APU-piirissä on käytössä kahdeksan laskentayksikköä.

Pöly AMD:n työpöytäkäyttöön julkaistujen Renoir-APU-piirien ympärillä ei ehtinyt kunnolla laskeutumaan, kun seuraavasta sukupolvesta alkaa tihkumaan testituloksia. Otaksutun Ryzen 5000G -sarjan APU-piiri ilmestyi SiSoftwaren tulostietokantaan. Kyseinen APU-piiri tunnistui nimellä Celadon-CZN Renoir. Cezanne-koodinimellisten APU-piirien odotetaan olevan Renoir-sukupolven seuraaja.

Tuloslistalle ilmestynyt APU-piiri paljastaa lähinnä sen, että siitä löytyy kahdeksan laskentayksikköä, eli 512 Stream-prosessoria. Määrä on sama kuin Renoir-sukupolven APU-piireissä, joissa on käytössä kahdeksan Zen 2 -prosessoriydintä. Ryzen 9 4900H -lippulaivamalliin verrattuna uuden sukupolven grafiikkaohjain yltää korkeampaan 1850 megahertsin kellotaajuuteen.

Cezanne-APU-piirien odotetaan hyödyntävän edeltäjiensä tapaan Vega-arkkitehtuuriin perustuvaa grafiikkaohjainta. AMD on pitkälti luopunut Vega-näytönohjainarkkitehtuurista APU-piirejä ja kannettavien prosessoriratkaisuja lukuunottamatta. Prosessoriytimet perustuvat taasen Zen 3 -mikroarkkitehtuuriin.

Cezanne-sukupolven APU-piirejä saadaan todennäköisesti odotella ensi vuoden puolelle saakka, sillä Zen 3 -mikroarkkitehtuuriin perustuvat työpöytäprosessoritkin ovat vielä julkaisematta.