Uusimmat

Apple tiettävästi korjasi M1 Macien vakavan SSD-ongelman

07.06.2021 08:35 Muropaketin toimitus

Apple on tietojen mukaan korjannut joitakin ihmisiä vaivanneen ongelman. Se on vaikuttanut M1-suorittimella varustettujen Macien SSD-asemiin.

Kerroimme aiemmin tänä vuonna, että käyttäjät ovat raportoineet kummallisesta SSD-ongelmasta. Väitteiden mukaan M1-suorittimelliset tietokoneet lukevat ja kirjoittavat huomattavan paljon SSD-asemilta ja asemille.

Asian huomasi myös Macworldin kolumnisti Dan Moren. Jo kolmessa kuukaudessa M1 Air oli lukenut ja kirjoittanut 15-20 prosenttia siitä määrästä, mitä hänen aiempi iMac 3,5 vuoden aikana. Tämä tarkoittaisi, ettei asema kestäisi kuin muutaman vuoden. Kaiken lisäksi asemaa ei voi vaihtaa vaihtamatta koko emolevyä. Ongelman toi esille Moren lisäksi myös teknologiatutkija ja -kehittäjä Hector Martin.

Apple ei ole kommentoinut ongelmaa lainkaan, mutta tietotekniikkajättiläinen on tiettävästi korjannut ongelman kaikessa hiljaisuudessa. Ongelman korjaamiseksi käyttäjältä ei vaadita muita toimia kuin macOS 11.4 -käyttöjärjestelmän asentaminen.

Applen sisäinen lähde kertoi AppleInsiderille, ettei SSD-asemassa itsessään tai sen laiteohjelmistossa ollut ongelmaa, vaan kyseessä oli virhe SMART-raportoinnissa.