Uusimmat

Yllättävä löytö – Apple M1 -tietokoneet saattavat kuluttaa SSD-asemat nopeammin loppuun

25.02.2021 10:45 Muropaketin toimitus

Uusien Apple M1 -tietokoneiden omistajilla saattaa tulla ryppy Mac-rakkauteen, sillä käyttäjät ovat raportoineet oudosta SSD-ilmiöstä.

Uuden M1 Macin omistaja olettanee tietokoneensa kestävän vuosia, mutta tietokoneen SSD-asema saattaa laittaa kapuloita rattaisiin. Kaiken lisäksi asema ei ole ainakaan helposti vaihdettavissa uuteen.

Käyttäjät ovat raportoineet havainnoista, joiden mukaan M1-suorittimelliset tietokoneet lukevat ja kirjoittavat huomattavan paljon dataa SSD-asemille. Macworldin kolumnisti Dan Moren vertasi testituloksia vuonna 2017 ostetun iMacin ja M1 Airin välillä. Jo kolmessa kuukaudessa M1 Air oli lukenut ja kirjoittanut SSD-asemalle 15-20 prosentin osuuden iMacin SSD-käytöstä 3,5 vuoden ajalta.

SSD-asemat ovat hyödyllisiä, sillä ne ovat erittäin nopeita. Ne kuitenkin kuluvat joka kerta niihin kirjoitettaessa, ja lopulta asema täytyy vaihtaa. Asemien pitäisi silti kestää vuosien ajan, mutta jos testitulokset pitävät paikkansa, M1-tietokoneissa SSD-asema saattaa alkaa oireilla nopeammin.

LUE MYÖS: Testi | Adata XPG Gammix S50 Lite ja Kingston KC 2500 -NVMe SSD -asemat – Suorituskykyä järkihintaan – Muropaketti.com