Uusimmat

Asukselta julki viisi X470-piirisarjan emolevyä

14.04.2018 19:04 Muropaketin toimitus

Asuksen julkaisemat viisi X470-piirisarjan emolevyä jakautuvat ROG Crosshair-, ROG Strix-, Prime- ja TUF-mallisarjoihin. Lippulaivan paikan lunastaa ROG Crosshair VII Hero (WI-FI).

Odotetusti myös Asus paljasti X470-piirisarjan emolevynsä. Asus tarjoaa uusien Ryzen 2000 -sarjan prosessoreiden rinnalle viittä eri emolevymallia. Toistaiseksi Asus ei ole lisännyt tuotekohtaisia tietoja sivuilleen. Neljä emolevyistä on ATX-kokoisia ja yksi mini-ITX-koossa.

Karsituin varustelu on TUF X470-Plus Gaming -mallissa. Esimerkiksi USB 3.1 -liitäntöjen määrässä on tingitty muihin malleihin nähden. Silti liitäntöjen määrä riittänee valtaosalle käyttäjistä. Muistituki yltää DDR4-3200-tasolle, kun muissa tuki on pykälää suurempi, eli DDR4-3466. Tingitty on myös M.2 SSD -aseman jäähdytysrivasta.

Prime X470-Pro edustaa malliston keskisarjaa. TUF-sarjan malliin verrattuna merkittäviä eroja ole. USB 3.1 -liitäntöjä on kattavammin ja etupaneelia varten on myös oma USB 3.1 -lähtö.

ROG Strix -sarjasta löytyvät ROG Strix X470-F Gaming ja ROG Strix X470-I Gaming. Jälkimmäinen on malliston ainoa mini-ITX -standardin emolevy. Pienikokoisemmassa emolevyssä on omat rajoitteensa laajennettavuuden suhteen. mutta muuten  varustelu on linjassa ATX-kokoisen ROG Strix X470-F Gaming -mallin kanssa.

Malliston kärjestä löytyy ROG Crosshair VII Hero (Wi-FI). High-end-kokoonpanoihin suunnattu emolevy on joukon parhaiten varusteltu. Vaikka emolevy tukee APU-piirejä, asennettavaksi odotetaan erillistä näytönohjainta, sillä I/O-paneelin liitännöistä ei löydy näyttöliitäntöjä. Oletettavasti tarjolle tulee myös versio, jossa ei ole tukea langattomille verkoille. Sen hinnan voi odottaa olevan ainakin pari kymppiä edullisempi.

Asuksen emolevyjä voidaan odottaa saapuviksi kauppoihin lähiaikoina. Asus on määrittänyt emolevyt ennakkotilattavaksi heti. Malliston karsituimman emolevyn, TUF X470-Plus Gaming, hinta asettunee 170 euron tasolle. Malliston huipulta löytyvä ROG Crosshair VII Hero (Wi-Fi) on hinnoiteltu Suomessa 309 euroon.