Uusimmat

Huawei suunnittelee murtautumista palvelinkiihdyttimien markkinoille tänä vuonna

22.04.2020 15:41 Muropaketin toimitus

Korealaisen uutisoinnin perusteella erityisesti telealan yrityksenä tunnettu Huawei on laajentamassa toimintaansa myös palvelinlaskentaan tarkoitettuihin laskentakiihdyttimiin. 

The Elecin uutisoinnin mukaan Huawei on julkaisemassa jo tänä vuonna ensimmäiset laskentakiihdyttimet. Korealaismedian mukaan yhtiö pyrkii palkkaamaan Nvidian nykyisiä ja entisiä työntekijöitä johtamaan laskentakiihdyttimien kehitystä Huaweilla. Yrityksen suunnitelmissa on on operoida kehitystoimintaa Koreasta käsin.

Kiinalaisyhtiö on jo aiemmin vihjannut kiinnostuksesta palvelinlaskennan markkinoille. Se esitteli viime vuonna Ascent 910 AI -piirin, joka tarjoaa 265 teraflopsia FP16-laskentatehoa. Tämä on tuplasti enemmän kuin Nvidian Tesla V100 -kiihdyttimillä. Virtaa piiri kulutti 310 wattia. Huomiota herättävän laskentatehon aikaansaamiseen auttoi TSMC:n kehittyneempi seitsemän nanometrin valmistusprosessi. Nvidian toistaiseksi uusimmat grafiikkapiirit on valmistettu 12 nanometrin viivaleveydellä.

Huawei on julkistanut myös Kunpeng 920 -prosessorin, joka perustuu ARMv8-arkkitehtuuriin ja tarjoaa 64 ydintä 2,6 gigahertsin kellotaajuudella.