Uusimmat

Intelin Coffee Lake -prosessorissa käytetään pinnejä eri tavalla kuin sen edeltäjässä

03.10.2017 19:20 Muropaketin toimitus

Syy uuden prosessorisukupolven yhteensopimattomuuteen vanhempien piirisarjojen kanssa on selvinnyt. Uudet Coffee Lake -sukupolven prosessorit tarvitsevat aiempaa useampia pinnejä virranhallintaan.

David Schor jakoi Twitterissä päivityksen, joka selventää Kaby Lake- ja Coffee Lake -prosessoripinnien käyttöä. Coffee Lake -prosessoreiden virrantarvetta palvelee nyt aiempaa suurempi määrä pinnejä.

VSS-pinnien määrä kasvaa Coffee Lakessa 391 kappaleeseen ja VCC-pinnien määrä 146 kappaleeseen. Kaby Lakessa vastaavat luvut ovat 377 ja 128. Näistä VSS-pinnejä käytetään maadoitukseen roolissa ja VCC-pinnit virransyöttöön. RSVD-pinnien määrä laskee 25 kappaleeseen. Kaby Lake -prosessoreissa RSVD-pinnejä on 46.

Tiedon myötä Coffee Lake -prosessorien vaatimus Z370-piirisarjan emolevyille on helppo ymmärtää. Yhteensopivuus vaatii rautatuen, joten BIOS-päivityksillä tilannetta ei muuksi muuteta. Toki prosessorikannan selkeä muutos, tai edes nimenmuutos, olisi vähentänyt toimintaan liittyvää nettiarvuuttelua.

Muokattu 5.10.2017 klo 9.36. Otsikkoa täsmennetty.