UUSIMMAT

Intelin vanhemmat LGA1151-prosessorikannan prosessorit eivät toimi Z370-piirisarjan emolevyssä

20.09.2017 15:28 | Muropaketin toimitus | 3

Intelin Coffee Lake -sukupolven yhteydessä julkaistava Z370-piirisarja ei ole yhteensopiva valmistajan Skylake ja Kaby Lake -prosessorien kanssa.

Elokuussa vahvistui odotettu, mutta ei-toivottu tieto koskien Coffee Lake -sukupolven prosessoreita. Ne eivät ole yhteensopivia aiempien piirisarjojen kanssa.

Hardwareinfo testasi, onko toimivuus estetty myös toisinpäin, eli toimivatko vanhemmat prosessorit tulevan Z370-piirisarjan kanssa. Hardwareinfo käytti testissään Intel Celeron G3930 -prosessoria mahdollisten vahinkojen minimoimiseksi. Vahingoilta vältyttiin, mutta järjestelmä ei suostunut käynnistymään. Prosessi pysähtyi jokaisella kerralla emolevyn VGA-testeihin. Tulokseen ei vaikuttanut sekään, että kokoonpanossa käytettiin erillistä näytönohjainta.

Testi käytännössä vahvistaa sen, että Z370-piirisarja on pyhitetty ainoastaan Coffee Lake -prosssoreille. Haaveet vanhan prosessorin siirtämisestä uudelle piirisarjalle voi unohtaa. Tilanne toki voi muuttua BIOS-päivityksellä. Päivitystä saattaa kuitenkin joutua odottamaan.

Keskustelu

No aika marginaalinen kohderyhmä, joka vanhaa prossua uudella emolla käyttäisikään. Ei mitään järkeä ostaa uutta emoa, jos ei päivitä samalla prossua, joten käyttäjäryhmä olisivat he, joilta vanha emolevy heittää savut pihalle. Oikeastaan hyvä näin, koska nyt tyhmät ihmiset säästää rahaa, kun uuden emolevyn osto ei ole mahdollista. Nimimerkillä joskus nuoruudessa olin idiootti ja olisin saattanut moista päivitystä harkitsevani.

Se on ikävää, että uudet prossut ei toimi vanhoissa emoissa, mutta tähän taas lienee vähän parempi syykin.

Muropaketin uusimmat