Uusimmat

Intelin vanhemmat LGA1151-prosessorikannan prosessorit eivät toimi Z370-piirisarjan emolevyssä

20.09.2017 15:28 Muropaketin toimitus

Intelin Coffee Lake -sukupolven yhteydessä julkaistava Z370-piirisarja ei ole yhteensopiva valmistajan Skylake ja Kaby Lake -prosessorien kanssa.

Elokuussa vahvistui odotettu, mutta ei-toivottu tieto koskien Coffee Lake -sukupolven prosessoreita. Ne eivät ole yhteensopivia aiempien piirisarjojen kanssa.

Hardwareinfo testasi, onko toimivuus estetty myös toisinpäin, eli toimivatko vanhemmat prosessorit tulevan Z370-piirisarjan kanssa. Hardwareinfo käytti testissään Intel Celeron G3930 -prosessoria mahdollisten vahinkojen minimoimiseksi. Vahingoilta vältyttiin, mutta järjestelmä ei suostunut käynnistymään. Prosessi pysähtyi jokaisella kerralla emolevyn VGA-testeihin. Tulokseen ei vaikuttanut sekään, että kokoonpanossa käytettiin erillistä näytönohjainta.

Testi käytännössä vahvistaa sen, että Z370-piirisarja on pyhitetty ainoastaan Coffee Lake -prosssoreille. Haaveet vanhan prosessorin siirtämisestä uudelle piirisarjalle voi unohtaa. Tilanne toki voi muuttua BIOS-päivityksellä. Päivitystä saattaa kuitenkin joutua odottamaan.