Uusimmat

Microsoft esitteli DirectX Raytracing -teknologian nykyiselle DirectX 12 -rajapinnalle

20.03.2018 12:10 Muropaketin toimitus

Microsoftin nyt esittelemä DirectX Raytracing on seuraava askel kohti grafiikan fotorealistisuutta. DirectX Raytracing ei korvaa aiempia renderöintitekniikoita vaan täydentää niitä.

Microsoftin esittelemä DirectX Raytracing on uusi lisäys DirecX 12 -rajapinnalle. Nimeä myötäillen tekniikassa on kyse säteenseurannasta.

Säteenseurantateknologia on ollut olemassa jo kauankin, mutta sen suorittaminen reaaliajassa on aiemmin ollut käytännössä mahdotonta huomattavan suuresta laskentakuormasta johtuen. Tekniikan avulla saavutetaan muun muassa nykyistä realistisempia heijastuksia ja varjoja. DirectX Raytracing ei myöskään syrjäytä mitään nykyisistä renderöintitekniikoista vaan täydentää niitä.

DirectX Raytracing ei vaadi erillistä rautatukea. Teknologian kerrotaan toimivan nykyisen sukupolven raudalla, koska teknologiassa on kyse laskentakuormasta. Tähän mennessä DirectX Raytracing -tekniikka ovat ilmoittaneet tukevansa EA, Epic Games, Futuremark, Remedy ja Unity Technologies. Pelimoottoreiden tasolla tuki on tulossa siis Frostbyte-, Unreal Engine- ja Unity Engine -pelimoottoreille.