Microsoft tuo DirectStoragen myös Windows 10 -käyttöjärjestelmälle

21.07.2021 14:30 | Muropaketin toimitus

Pelien latausaikoja ja suorituskykyä parantava DirectStorage-rajapinta saadaan myös Windows 10 -käyttöjärjestelmälle. DirectStorage-rajapinta edellyttää käyttäjältä NVMe-väyläistä SSD-asemaa ja DirectX 12 -rajapintaa tukevan näytönohjaimen.

DirectStorage nähtiin ensimmäisenä Microsoftin Xbox Series -konsoleilla. Myöhemmin Microsoft vahvisti, että rajapinta tuodaan myös PC:lle. Kesäkuussa paljastettiin Windows 11 -käyttöjärjestelmä ja se, että käyttöjärjestelmä hyödyntää DirectStorage-rajapintaa suorituskyvyn parantamiseksi. Nyt Microsoft paljastaa uusimmassa blogikirjoituksessaan, että rajapinta tuodaan myös Windows 10 -käyttöjärjestelmälle. DirectStorage tukee Windows 10:n 1909 versiota ja sitä uudempia.
Käyttäjille DirectStorage-rajapinnan hyödyt ilmenevät lyhyempinä latausaikoina ja parantuneena suorituskykynä.

DirectStorage edellyttää käyttäjän kokoonpanolta NVMe-väyläistä SSD-asemaa ja DirectX 12 -rajapintaa tukevaa näytönohjainta. Rajapinnan hyödyntäminen edellyttää sitä, että pelinkehittäjä on implementoinut sen peliinsä.

Blogissa painotetaan, että DirectStoragen täysi potentiaali saavutetaan Windows 11 -käyttöjärjestelmällä, sillä se on kehitetty DirectStoragea silmällä pitäen.