UUSIMMAT

NVIDIA julkaisemassa kryptovaluutan louhintaan oman grafiikkapiirin?

15.02.2018 19:43 Muropaketin toimitus

Uusien huhujen mukaan NVIDIA olisi valmistelemassa grafiikkapiiriä koodinimellä Turing. Viimeisimmät spekulaatiot olettavat, että kyseinen piiri suunnattaisiin kryptovaluuttujen louhintaan.

Reuters uutisoi taannoin NVIDIAn kvartaalin tuloksesta. Katsauksessa mainitaan myös Turing-koodinimellä kulkeva grafiikkapiiri. Reutersin uutisen mukaan Turing olisi Pascal-grafiikkapiirien seuraaja työpöytänäytönohjainten markkinoilla. Esittelyn aikatauluksi oletetaan maaliskuuta, kuten aiemmatkin huhut ovat veikkailleet.

Nimeäminen herätti luonnollisesti spekulaatiot siitä, että Turing olisi suunnattu kryptovaluuttojen louhintaan ja aiemmin pinnalle noussut Ampere olisi yhä pelikäyttöön suunnattu grafiikkapiiri. Turing-nimi viittaa matemaatikko Alan Turingiin. NVIDIAn grafiikkapiirien nimeämisessä Turing olisi ainakin loogisempi, sillä myös edelliset grafiikkapiirit ovat ovat nimetty merkittävien tieteentekijöiden mukaan.

Mikäli NVIDIA tosiaan valmistelee kahta erillistä grafiikkapiiriä yhtä aikaa, olisi se varsin tervetullut peliliike. Näin pelikäyttöön suunnatut näytönohjaimet päätyisivät varmemmin pelaajille. ja louhintakortit vastaavasti kryptovaluuttojen louhijoille. Oli lopputulema mikä tahansa, huhumylly pyörii aktiivisesti siihen saakka, kunnes NVIDIA esittelee virallisesti uuden Pascal-arkkitehtuurin seuraajan.