Uusimmat

NVIDIA vahvisti SLI-tuen AMD-alustoille

30.04.2011 00:45 Ville Suvanto

nvidiaUutisoimme maaliskuun lopulla VR-Zone-sivuston huhusta ja kuvasta, joiden mukaan NVIDIA olisi sallimassa SLI-tuen AMD:n 900-piirisarjoilla. NVIDIA on nyt omalla blogisivustollaan vahvistanut asian ja kertoo tuen kattavan 990FX-, 990X- ja 970-piirisarjat. Asus, Gigabyte, ASRock ja MSI ovat ensimmäisten emolevyvalmistajien joukossa tuomassa markkinoille SLI-tuesta hyötyviä AMD-uutuusemolevyjä.

AMD:n 900-tuoteperheen piirisarjat on suunnattu Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuville ja Socket AM3+ -prosessorikantaa tukeville Zambezi-koodinimellisille prosessoreille, joihin ei ole integroitu grafiikkaohjainta. 2-Way SLI -tuki tullaan tarjoamaan 990X- ja 970-piirisarjallisiin emolevyihin, kun taas 990FX kattaa myös 3-Way SLI -tuen.

NVIDIA ei kertonut tarkempia tietoja ratkaisusta, mutta aiempien huhujen mukaan yrityksen pussiin kilahtaa jokaisesta SLI-tuellisesta emolevystä noin viiden dollarin suuruinen lisenssimaksu. Ainoastaan lisenssin maksaneiden emolevyvalmistajien tuotteet voivat tukea SLI:tä, jonka sertifiointikoodi lisätään BIOSin tietoihin. GeForce-ajurit tarkistavat kyseisen koodin ennen kuin ne ehdottavat SLI-tuen käyttöönottoa.

NVIDIA, You Asked for It, You Got It: SLI for AMD