Uusimmat

Oheislaitevalmistajat yhdistyvät: Turtle Beach ostaa Roccatin

17.03.2019 18:28 Muropaketin toimitus

Erityisesti pelikuulokkeista tuttu Turtle Beach ostaa saksalaisen Roccatin. Tavoitteena on tiedotteen mukaan parantaa Roccatin myyntiä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa sekä Turtle Beachin menestystä Roccatin tärkeimmillä markkinoilla Aasiassa. Hankintahinta on yhteensä 19,2 miljoonaa dollaria (noin 17 miljoonaa euroa), josta osa maksetaan osakkeina ja optioina.

Yhtiöt eivät vielä tiedotteessa kerro onko tarkoituksena yhdistää Roccatin tuotteet suoraan Turtle Beachin nimiin, vai tuleeko Roccatin tuotemerkki jatkamaan muissa oheislaitteissa Turtle Beachin kuulokkeiden rinnalla.

Turtle Beachin vahvuus on ollut erityisesti konsolimarkkinoilla, joissa sen kuulokkeet kattavat 40 prosenttia kaikista myydyistä pelikuulokkeista. Roccat taas on menestynyt oheislaitteillaan hyvin erityisesti kotimaassaan Saksassa, jossa Kone AIMO oli viime vuoden viimeisen neljänneksen myydyin pelihiiri.

Turtle Beachin tavoitteena pitkällä tähtäimellä on kasvattaa liikevaihtoaan sataan miljoonaan dollariin. PC-oheislaitteiden markkinat ovat kokonaisuudessaan noin 4,7 miljardia dollaria (4,1 miljardia euroa).