Uusimmat

Robotteja on jo käytössä ravintoloiden keittiöissä – seuraavaksi robotti valmistaa juomasi

08.10.2022 20:48 Muropaketin toimitus

Tulevaisuuden ravintoloista löytyy yhä useammin ainakin keittiön puolelta robotti.

Yhdysvaltalaisen Miso Robotics Inc -yrityksen robotti tiettävästi pärjää keittiöhommissa erittäin hyvin. Flippy 2 -robotti osaa valmistaa perunoita, sipuleja ja muita ruoka-aineita friteeraamalla.

Flippy 2 on autotehtaiden robottien kaltainen iso robottikäsi, jota ohjaa kamerat ja tekoäly. Se osaa ottaa ruoka-aineet pakastimesta, upottaa ne kuumaan öljyyn ja asettaa ne tarjottimelle asiakkaalle vietäväksi. Robotti pystyy valmistamaan useita eri aterioita samanaikaisesti, mikä vähentää henkilöstön tarvetta. Miso Roboticsin mukaan Flippy 2 myös nopeuttaa tilausten toimitusaikaa.

– Kun tilaus saapuu ravintolajärjestelmän kautta, se lähettää automaattisesti ohjeet Flippylle, Mison toimitusjohtaja Mike Bell sanoi haastattelussa.

– Se valmistaa nopeammin ja tarkemmin, luotettavammin ja onnellisemmin kuin useimmat ihmiset, Bell lisäsi.

Bellin mielestä robotit eivät vie työpaikkoja ihmisiltä, vaan vapauttavat heitä muihin tehtäviin.

Yksi Miso Roboticsin seuraavista projekteista on Sippy, joka on juomien valmistusrobotti. Se ottaa vastaan ​​tilauksen asiakkaalta, kaataa juomat, laittaa kannet päälle, sujauttaa pillit mukaan ja ryhmittelee juomat tarjoiltavaksi.

Flippyn kehittäminen kesti viisi vuotta, ja se on jo toimitettavissa. Useat ravintolaketjut ainakin Yhdysvalloissa ovat ottaneet robottikokin käyttöönsä.

LUE MYÖS: Nyt Raspberry Pi muuntautui hurmaavaksi, kaksikätiseksi robotiksi – kasvoilla varustettu kaveri siirtää 250 grammaa tavaraa