Uusimmat

Toshiba ostaa OCZ:n SSD-bisneksen

03.12.2013 20:41 Sampsa Kurri

Uutisoimme Muropaketissa viime viikolla, miten OCZ:n heikko taloudellinen tilanne johti siihen pisteeseen, että yritys on hakeutui konkurssiin. Vahvasti SSD-asemiin panostanut OCZ ehti viimeisten vuosien aikana hankkia siipiensä suojiin useita merkittäviä yrityksiä, kuten ohjainpiirejä suunnittelevan ja SSD-asemille tarkoitettuja ohjelmia tarjoavan Indilinxin, PLX:n sekä flash-pohjaisia välimuisti- ja virtualisointiohjelmia kehittävän SANRADin.

OCZ:lla on hallussaan reilusti arvokkaita patentteja, jotka herättivät kiinnostusta monissa muissa yrityksissä. OCZ:n ostoaikeista huhuttiinkin useampaan otteeseen ja viimeisimpänä ostajakandidaattina oli Toshiba, joka on yksi markkinoiden suurimmista kiintolevy- ja NAND-flash-muistipiirivalmistajista. OCZ:n viime viikolla julkaistussa lehdistötiedotteessa kerrottiin avoimesti, miten Toshiba oli tehnyt tarjouksen OCZ:n SSD-bisneksestä, mutta vielä tuolloin kauppaa ei oltu lyöty lukkoon.

Toshiba on nyt ilmoittanut päässeensä sopuun OCZ:n kanssa ja se hankkii 35 miljoonalla dollarilla käytännössä koko OCZ:n SSD-bisneksen. Toshiban mukaan kauppa tulee hyödyttämään molempia osapuolia ja vahvistamaan Toshiban SSD-asematarjontaa sekä kuluttaja- että yritysmarkkinoilla. Kaupan myötä Toshiba tulee saamaan haltuunsa OCZ:n ohjainpiirisuunnitteluja, firmwareja ja ohjelmistoja sekä yrityksen henkilöstöosaamista.

OCZ, Lehdistötiedote