Uusimmat

Verkkokauppa muuttaa

10.08.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Muropaketti sai tilaisuuden vierailla 6. elokuuta Ruoholahden Kauppakeskukseen muuttavassa Verkkokauppa.com:in uudessa myymälässä 10 päivää ennen avajaisia. Hulppeassa 4200 neliömetrin myymälässä rakennustyöt olivat vielä pahasti kesken, mutta toimitusjohtaja Samuli Seppälä esitteli uusia tiloja ja uudistuksia kaiken kiireen keskellä. Nyt avattava ATK-myymälä on pohjoismaiden suurin.

Vanhaan Alkon pullovarastoon rakennettu uusi myymälä jakautuu kahteen osaan, joista toinen toimii perinteisenä kauppana ja toisesta pisteestä voi hakea ja maksaa netistä varatut tuotteet. Lisäksi samoissa tiloissa on varasto, huolto, tekninen tuki sekä pakkaus- ja postitusosastot.

Myymälä on varustettu digiajan tekniikalla ja mielenkiintoisin uutuus onkin AdvanTAGin sähköiset ja langattomat hintalaput. Hyllyihin kiinnitettävät hintalaput näyttävät tuotteen hinnan, tuotenumeron ja reaaliaikaisen varastosaldon. Katossa sijaitsevat infrapunalähettimet ampuvat tiedot hintalappuihin ja tuotetietojen päivittäminen käy kätevästi keskustietokoneelta. Lisäksi hintalaput on varustettu ledillä, jonka voi asettaa vilkkumaan erikoiskampanjan alkaessa.

Myös valvontajärjestelmään on panostettu entistä enemmän ja megapikselin IqEye-kameroilla mahdollisista häiriötilanteista saadaan talteen lähes valokuvantarkat otokset. Työntekijät puolestaan varustetaan pienillä elektronisilla kulkuläpysköillä, jotka rekisteröivät liikenteen.

Kauppakeskuksen alimmassa kerroksessa sijaitsee vielä lisäoptio Verkkokaupalle, josta löytyy pari tuhatta neliömetriä lisää varastotilaa. Jos ja kun myymälästä loppuu tila kesken, yrityksellä on myöhemmässä vaiheessa vielä mahdollisuus laajentaa toimintaansa.

Myymälässä nähdään seitsemän suurempaa valmistajaa erillisissä Shop-in-shopeissa, jotka on sisutettu valmistajan omien mieltymysten mukaan. Mukana valmistajista on ADS Technologies, Creative Labs, Logitech, Samsung, LG, ViewSonic ja Hewlett Packard. Lisäksi keskeltä myymälää löytyy erillinen musiikkihuone, jossa voi kuunnella eri valmistajien äänentoisto- ja kaiutinratkaisuja.

Perheen pienimmille löytyy pallomeri ja naisväelle istumapaikkoja ja lehtiä luettavaksi sillä aikaa, kun isäntä kiertelee ostoksilla. Koko kauppakeskus on varustettu 15-tuuman LCD-näytöillä, joissa pyörii Verkkokaupan mainoksia.

>> Takaisin pääsivulle

Sampsa Kurri 6. elokuuta 2004 (sampsa.kurri@https://muropaketti.com)