Uusimmat

Oculuksen Rift-virtuaalilasien toimitukset takkuilevat pahasti

01.04.2016 17:20 Petrus Laine

Oculus Rift

Oculus aloitti Rift-virtuaalilasien toimitukset asiakkaille viime kuun 28. päivä. Alkuperäisen aikataulun mukaan maaliskuun lähetyksiin piti ehtiä kaikkien, jotka tilasivat Riftin viimeistään 10 minuuttia ennakkotilausten alkamisen jälkeen.

Todellisuus näyttää kuitenkin toiselta, sillä Oculuksen toimitukset ovat takkuilleet pahemman kerran. Yksi mainitun kymmenen minuutin ikkunaan tilauksensa saanut oli TweakTownin toimittaja Anthony Garreffa. Garreffa on ajoissa tilaamisestaan huolimatta yksi monista, jotka ovat kuun vaihduttua edelleen vailla toimitusilmoitusta. Garreffa ei ole yksin ongelmansa kanssa, vaan Redditiin on kerääntynyt joukottain muitakin, jotka ovat toistaiseksi ilman toimitusilmoitusta Oculukselta. Redditissä kami77-nimimerkkiä käyttävän käyttäjän mukaan Oculus on päässyt toimituksissaan vasta juuri ja juuri toiselle tilausminuutille. Hän kertoo itse tilanneensa oman Riftinsä 7 minuuttia tilausten auettua, eikä hän siitä huolimatta ole saanut Oculukselta edes sähköpostia, joka kertoisi toimituksen tapahtuvan 1 – 3 viikon sisään.

Suurimpana ongelmana Rift-virtuaalilaseja odottelevat käyttäjät pitävät kuitenkin Oculuksen hiljaisuutta. Yhtiö ei ole kommentoinut asiaa julkisesti mitenkään, eikä käyttäjät ole tukipyyntöjä tehdessään saaneet mitään geneerisiä, nollasisältöisiä kommentteja kummempaa vastakaikua yhtiöltä. Redditissä onkin myös toinen viestiketju enemmän tai vähemmän samasta aiheesta, jossa vaaditaan nimenomaan kommenttia Oculuksen suunnalta.

Päivitys 4.4 klo 13.41:

Oculus on vihdoin kommentoinut asiaa virallisesti. Yhtiön toimitusjohtajan mukaan toimitusvaikeudet johtuvat komponenttipulasta, ja korvaukseksi yhtiö lupaa hoitaa ennakkotilattujen virtuaalilasien toimituskulut omaan piikkiinsä.