Uusimmat

The X-Files -tähti Gillian Andersonista tulee amerikkalainen jumala

06.06.2016 19:10 Aki Lehti

Neil Gaimanin Unohdetut jumalat -adaptaatio nähdään ensi vuonna.

Vuosikausia odotettu Neil Gaimanin American Gods – Unohdetut jumalat -kirjaan perustuva tv-sarja on vihdoinkin tekeillä ja nyt sen mittavaan näyttelijäkaartiin liittyy Gillian Anderson.

American Gods kertoo ihmisten joukossa asuvista jumalista ja taruolennoista, jotka ovat olemassa niin kauan kunhan joku vain uskoo niihin.

Ensi vuonna Yhdysvalloissa Starz-kanavalla nähtävän sarjan ensimmäinen kausi sisältää kymmenen jaksoa. Heroes-sarjasta tuttu Michael Green ja upean Hannibal-sarjan tuottaja / käsikirjoittaja Bryan Fuller toimivat showrunnereina ja kirjailija Gaiman tuottajana. Kuvaukset ovat käynnissä Torontossa ja jatkuvat myöhemmin ympäri Yhdysvaltoja.

Anderson esittää Mediaa, yhtä uusista jumalista. Tuottaja Fuller ja Anderson työskentelivät viimeksi yhdessä Hannibal-sarjassa.

Muita sarjan näyttelijöitä ovat muun muassa Ricky Whittle, Ian McShane, Emily Browning, Sean Harris, Yetide Badaki, Bruce Langley, Crispin Glover(!), Jonathan Tucker, Cloris Leachman, Peter Stormare, Chris Obi ja Mousa Kraish.

americangods-gaiman

Lähde: Variety

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat