Uusimmat

ASRock tuo kerroinlukittujen Skylake-prosessoreiden ylikellotuksen takaisin markkinoille

08.03.2016 18:11 Petrus Laine

20160308asrockpll

Intelin Skylake-arkkitehtuuriin perustuvien kerroinlukittujen prosessoreiden ylikellotus on elänyt omaa elämäänsä viime kuukaudet. Ensin useat valmistajat julkaisivat emolevyillään mahdollisuuden ylikellottaa niitä BCLK-kellotaajuutta nostamalla, ja myöhemmin Intel on estänyt tämän prosessorien mikrokoodipäivityksillä.

Nyt ASRock avaa pelissä uuden sivun. Yhtiön esittelemät Hyper-emolevyt tuovat kerroinlukittujen Skylake-prosessoreiden ylikellotuksen takaisin markkinoille. Hyper-emolevyt mahdollistavat tämän ulkoisella kellopiirillä, joka ohittaa prosessoreiden sisäänrakennetun kellopiirin. ASRockin uusien emolevyjen kellopiirit mahdollistavat BCLK-kellotaajuuden noston 0,0625 megahertsin hyppäyksin, mikä auttaa löytämään sen korkeimman mahdollisen vakaan kellotaajuuden.

Hyper-emolevyjä tulee markkinoille aluksi kaksi mallia, Fatal1ty H170 Gaming K4 Hyper ja Fatal1ty B150 Gaming K4 Hyper. Nimiensä mukaisesti emolevyt käyttävät Intelin H170- ja B150-piirisarjoja. ASRock ei ole vielä paljastanut uusien emolevyjensä hinnoittelua.

TechPowerUp, ASRock Uses External Clock Generators to Circumvent Intel non-K BCLK OC Limits

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat