Uusimmat

Microsoftin Desktop Bridge on täällä: Ensimmäiset UWP:lle käännetyt sovellukset saapuvat Storeen

20.09.2016 17:30 Petrus Laine

Microsoft Desktop App Converter (Desktop Bridge)

Microsoft on rakentanut jo pitkään erilaisia työkaluja eri alustojen ohjelmien kääntämiseen UWP-alustalle, ja siten kaikille Windows 10 -laitteille. Android-ohjelmien kääntöön tarkoitettu projekti koki ennenaikaisen lopun jo aiemmin, mutta iOS-ohjelmien kääntöön tarkoitettu silta on jo julkaistu, ja nyt on vuorossa vanhojen Win32- ja .NET-työpöytäsovellusten kääntöön sopiva Desktop Bridge.

Microsoft esitteli Desktop Bridgen alun perin kesällä pidetyssä Build 2016 -tapahtumassa. Sen toimintaa esiteltiin muun muassa kääntämällä kaksi peliä UWP-yhteensopiviksi. Peleistä Age of Empires II HD oli käännetty suoraan Steam-versiosta, ja UWP-versiossa pelin Live-ruutu näytti sen hetkisen pelaajamäärän Steamissa. UWP-versio oli myös täysin yhteensopiva Steamworks-modien kanssa. Live-ruutujen lisäksi UWP-versioiden käytössä ovat esimerkiksi Cortana- ja Action Center -palvelut.

Nyt Microsoft on kertonut ensimmäisten Desktop Bridge -työkaluilla käännettyjen ohjelmien saapuneen tai saapuvan lähipäivinä Windows Storeen. Yhtiön mukaan työkalulla on käännetty ainakin Evernote, Arduino IDE, doubleTwist, PhotoScape, MAGIX Movie Edit Pro, Virtual Robotics Kit, Relab, SQL Pro, Voya Media, Predicted Desire ja korAccount. Lisäksi Microsoft on julkaissut Desktop App Converterin eli Desktop Bridge -työkalun suoraan Windows Storeen. Yhtiön mukaan se helpottaa työkalun päivittämistä uusimpaan versioon.

Jo julkaistujen ohjelmien lisäksi Microsoft kertoi laajentavansa Desktop Bridgen käyttötapoja entisestään. Jatkossa Flexeran InstallShield, FireGiantin WiX ja Caphyonin Advanced Installer tulevat tukemaan Desktop Bridgeä, mikä helpottaa kehittäjien UWP-kääntötöitä entisestään. Voit lukea asiasta lisää Microsoftin blogista.