Uusimmat

Roolipelifanit huomio – Torment: Tides of Numenera pelattavissa viikonloppuna ilmaiseksi Steamissa

28.10.2017 10:58 Muropaketin toimitus

InXilen kehittämä roolipeli Torment: Tides of Numenera on kokeiltavissa viikonlopun ajan kokonaan ilmaiseksi Steamissa.

Roolipelifanien kannattaa istua viikonlopun aikana koneen ääreen, sillä InXilen kehittämä Torment: Tides of Numenera on pelattavissa sunnuntai-iltaan asti kokonaan ilmaiseksi. Peli on viikonlopun ajan myös tarjouksessa hintaan 19,79 euroa.

Isometrinen, klassinen roolipeli Torment: Tides of Numenera on henkinen jatko-osa legendaariselle Planescape: Tormentille. Vahvasti tarinavetoinen, yksinpelattava Tides of Numenera sijoittuu Monte Cookin Numenera-maailmaan.

Muropaketin arvostelussa Miikka Lehtonen kuvaili Tides of Numeneraa sanoin:

”Torment: Tides of Numeneran tarina on erinomainen, hahmot ovat kiinnostavia ja mekaniikat erottuvat positiivisesti massasta. Tältä osin kasassa olisi ollut aineksia peliin, joka tultaisiin muistamaan vielä vuosien päästä.

Nyt ongelma on kuitenkin se, että Torment tuntuu enemmänkin olevan noin 3/5 tästä erinomaisesta pelistä. On vaikea sanoa, mitä Tormentin kehitysjakson aikana on tapahtunut. Leikkauksia on kuitenkin tapahtunut, sillä peli tuntuu tyngältä – potentiaalisia ryhmänjäseniä on leikelty pois, kokonaisia kaupunkeja on poistettu maailmasta ja niin edelleen. Selittääkö tämä sen, miksi tarinan loppu tulee niin yllättäen? Olisiko välissä pitänyt alun perin olla vielä reippaasti enemmänkin sisältöä?

Mene ja tiedä!

Nykykunnossaan Torment on siis kyllä pelaamisen ja kokemisen arvoinen roolipeli, mutta en silti voi olla miettimättä harmissani, millainen klassikko se olisi voinut olla.”