UUSIMMAT

Torment: Tides of Numenera: hyviä ja huonoja uutisia!

10.06.2016 13:00 | Miikka Lehtonen

Moni on varmasti odotellut innolla Torment: Tides of Numeneraa. Nyt näille monille olisi hyviä ja huonoja uutisia. Hyvät? Peli on teoriassa valmis. Huonot? Se ei silti ilmesty vielä yli puoleen vuoteen.

Wasteland 2:lla itsensä pelikansan tietoisuuteen lyönyt inXile Entertainment tekee parhaillaan Torment: Tides of Numeneraa, jonka kehutaan olevan henkinen perillinen erinomaiselle ja legendaariselle Planescape: Tormentille. Kickstarterin kautta rahoituksensa hankkinutta peliä on kehitetty jo jonkin aikaa ja pelattava betakin on ollut Kickstarter-tukijoiden hallussa jo kuukausia.

Tiimi paljasti eilen, että peli on nyt teoriassa valmis. Sen voi pelata alusta loppuun, eli kaikki sisältö löytyy nyt pelistä. Toki kehitystyötä vielä riittää, sillä bugit odottavat liiskaajaansa ja tuunaillakin pitäisi. Niinpä pelin oli alkujaan määrä ilmestyä loppuvuodesta 2016. Toisin kävi, sillä julkaisuajankohta on nyt siirtynyt vuoden 2017 ensimmäiselle neljännekselle, eli tammikuun ja maaliskuun väliselle ajanjaksolle.

Syy löytyy lokalisaatiosta. Kehitystiimi selittää, että Tormentista löytyy nyt yli miljoona sanaa tekstiä, joiden kääntäminen muille kielille kuin englannille on valtava operaatio. Kun tämä valtava operaatio vielä halutaan tehdä hyvin, inXile on värvännyt hommaan nimeltämainitsemattoman yhteistyökumppanin, joka hoitaa homman kunnolla, mutta ei nopeasti. Ja täten peli siis viivästyy hieman.

Kädenojennuksena peliä tukeneiden suuntaan inXile on samalla avannut pelin betaversion kaikille Kickstarter-tukijoilleen, joiden tukisumma yleensäkin oikeuttaisi peliin. Tuloillaan on myös suuri päivitys betaan, joka tuo peliin valtavasti uudistuksia, parannuksia ja tuunauksia. Jos siis tuit Tormentia Kickstarterissa, nyt pääset kokeilemaan sitä.

Lähde: Kickstarter