Uusimmat

The Incredible Hulk (PC, PS2)

24.07.2008 16:58 Miikka Lehtonen

Olemme taas pelimaailman synkeiden totuuksien äärellä. Lisenssipelit ovat soosia. Lisenssipelien PC-versiot taas ovat niin kamalaa soosia, että niiden pelaamisesta pitäisi vaatia likaisen työn lisää.

The Incredible Hulk on kamala peli, siitä ei ole kahta kysymystäkään. Suurin pohdinnan kohde onkin, onko tuore PC-lisenssipeli kenties jopa alansa kaikkien aikojen suurin jööti?

Ainekset tähän on olemassa, sillä peli on lähtökohdiltaan aivan kamalaa shittiä. Tuoreesta Hulk-elokuvasta ilmestyy lisenssipeli kaikille mahdollisille alustoille, joten PC-versio on toki vanhan kaavan mukaan vasurilla heitetty käännös PlayStation 2 -versiosta. Toki, miksipä sitä tonnin pelikoneesta hyötyjä irroittamaan?

The Incredible Hulk on kamalaa sontaa jopa PlayStation 2 -käännökseksi. Piirtoetäisyys mitataan metreissä, peli ei tunne yhtään minkäänlaisia efektejä ja graafisesti se näyttää viime vuosituhannen tuotokselta. Tämä ei ole liioittelua, vaan peli on aivan luokattoman surkean näköinen. Kaikenlaiset modernit hapatukset, kuten näppärästi hajoavan ympäristön, voi myös unohtaa.

Hulkin tuhoamat rakennukset uppoavat maan alle paljasten lävitseen työntyvän rauniopinon. Kaunista, mutta miksipä sitä moiseen panostamaan, onhan rakennusten tuhoaminen vain eräs pelin keskeisimmistä puuhista.

Hulk smash

Peli ei petä myöskään pelisuunnittelultaan, vaan yrittää rahastaa sitä jo tusinaan kertaan nähtyä Marvel-ideaa, jossa pelaaja suhaa ympäri New Yorkia etsien tehtäviä ja keräillen bonustauhkaa.

Tehtäväsuunnittelu itsessään on todella mielikuvituksetonta, sillä joka jumalan kiroamassa tehtävässä Hulkin pitää ensin muksia kumoon komppanian verran pahan yhtiön kätyreitä ja sitten rikkoa näiden teltta / leirikeitin / päämaja. Jälleen, en liioittele. Eräässä tehtävässä rikotaan pilvenpiirtäjän katolla oleva teltta, jota suojelee kolme avaruusristeilijää.

Tehtävien välissä nähdään vuosikymmenen suurin Hollywood-tähden väärinkäyttö, sillä Bruce Banneria elokuvassa näyttelevä Edward Norton on alistettu mukaan peliin. Miksi? Niillekin rahoille olisi varmasti löytynyt käyttöä kehitystiimin puuhasteluissa.

Koska kyseessä on PC-peli, Hulkia ohjastetaan oletusarvoisesti hiiren ja näppäimistön avulla. Kamera pyörii ympyrää kuin hyperaktiivinen hilleri ja liikkeiden toteuttaminen vaatii riemukkaita näppäinyhdistelmiä tyyliin ”hiiren keskimmäinen ja oikea nappi sekä F-näppäin”. Sanouduin irti projektista alkumetreillä ja löin Xbox 360 -ohjaimen kiinni koneeseen, jolloin peliä sentään pystyi pelaamaan, mutta ei vieläkään ilokseen.

On pelissä jotain hyvääkin, ainakaan sitä pelaamalla ei joudu spoilaamaan tulevan Hulk-elokuvan tapahtumia, ellei elokuvakin koostu loputtomista saattotehtävistä ja leirikeitinten heittelystä. Se voisi olla jo vuoden komedia, mutta Hulk-peli ei edes naurata. Miten ihmeessä kaikki mahdollinen on onnistuttu toteuttamaan näin päin persettä?

 

Tekijä: Edge of Reality
Julkaisija: SEGA
Testattu: PC, Intel Core 2 Duo E6600+, Radeon HD4870, 4 Gt keskusmuistia, Windows Vista
Saatavilla: PlayStation 2, PlayStation 3, Wii, Xbox 360
Laitteistovaatimukset: Windows XP, 2,0 GHz prosessori, 512 Mt keskusmuistia, 128 Mt DirectX 9.0c -yhteensopiva näytönohjain
Pelin kotisivu: http://incrediblehulkthegame.marvel.com/

 

Lisää aiheesta

The Incredible Hulk: Lopullinen tuho

The Incredible Hulk: Ultimate Destruction (GC, PS2, Xbox)

Tutustu Edward Nortonin Hulk-elokuvan galleriaan

The Incredible Hulk (***)

Viikon traileri: The Incredible Hulk

Lue myös

Beijing 2008 (360, PS3)

Enemy Territory: Quake Wars (360, PS3)

Sid Meier’s Civilization Revolution (PS3, 360)

Unreal Tournament 3 (PS3, 360)

Wrath of the Lich King -ennakko: osa 2