Uusimmat

Sega Superstars Tennis (Wii)

01.08.2008 15:30 Miikka Lehtonen

Sega Superstars Tennis on peli, joka olisi ollut vielä 10 vuotta sitten todella kova juttu. Sonic ja kaikki muut suuret Sega-tähdet samassa pelissä! Huikeaa! Valitettavasti ajan hammas ja kehnot pelit ovat nakertaneet sen terävimmän kärjen Sega-legendoista, mutta löytyyhän pelistä silti Sonic.

Sega-maskottien ohella tarjolla on toki myös tennispeli. Fiksuna vetona Sega Superstars Tennis ei yritä olla sen enempää Virtua Tennis kuin Wii Tennis, vaan sijoittuu pelien välimaastoon niin toteutukseltaan kuin realismiltaankin.

Virtua Tenniksen vetäminen mukaan kuvioihin on sikäli luontevaa, että Sega Superstars Tennis on Virtua Tennis 3:n koodanneen tiimin käsialaa. Siinä missä moni tiimi olisi vain tyytynyt päivittämään jo olemassaolevan pelinsä grafiikat Sega-henkisemmiksi, Sumo Digital on pistänyt koko homman uusiksi.

Vaikka Sega Superstars Tennis tarjoaa mahdollisuuden pelata pelkällä Wiimotella, se selkeästi paras tapa kokea pelin riemut on käyttää sekä erillistä peukalo-ohjainta että Wiimotea, jolloin liikkuminen tapahtuu analogitikulla ja lyönnit hieman Wii Sportsin tavoin ohjainta heiluttamalla. Lyöntien suuntaus tapahtuu Wiimoten heilautussuunnan valinnalla ja eri nappeja pohjassa pitämällä voi joko yrittää verkkoa hipovia laakapalloja tai takakentälle putoilevia kaaria.

Kontrollit toimivat riittävän hyvin, jotta pelaaminen on hauskaa, eikä nopeatempoiselta arcade-lämistelyltä toki kannata ihmeitä odottaakaan. Samaan aikaan Virtua Tenniksen ja muiden klassisten tennispelien ystävien kannattaa jo ennakkoon totuttautua siihen ajatukseen, ettei peliltä kannata odottaa yhtä tarkkaa ohjausta saati sitten oikean pelin taktisia vaihtoehtoja.

Sega-museo

Tennissimuloinnin sijaan päivän sana on hauskan pito. Sen kertoo jo se, että kentälle juoksee Sonic-siilin, Robotnikin, Golden Axen kääpiösoturin sekä avaruusjournalisti/tanssiartisti Ulalan kaltaisia Sega-hahmoja. Hahmon valinta ei ole vain kosmeettinen ratkaisu, sillä jokaisella wannabe-urheilijalla on omat erikoisliikkeensä, joilla saa mukavasti ruutia peliin. Sonic-siili esimerkiksi muuttuu Super Soniciksi, joka liikkuu vinhan vauhdikkaasti ja lyö siksakkia vetäviä superlyöntejä.

Segan värikkäästä historiasta otetaan kaikki irti hahmojen ohella myös erilaisten minipelien muodossa. Pelaaja pääsee muun muassa telomaan House of the Deadin zombi-armeijoita tennispallojen avulla, tai tekemään spray-maalausta Jet Set Radion tunnelmissa. Minipelit tarjoavat hauskaa ajanvietettä, varsinkin koska eri pelilajeissa pärjäämällä saa avattua uutta Sega-aiheista musiikkia ja taidetta, sekä kokonaan uusia hahmoja ja pelitiloja.

Bonuskrääsän määrä paljastaakin lopulta, mistä pelissä on todella kyse. Tämähän on Segan vastike Super Smash Brosille! Ei niinkään pelillisesti, vaan kaikkien Sega-fanipoikien omana virtuaalimuseona, jonka kautta voi kokea uudelleen ne rakkaan konsolinsa tähtihetket. Tässä mielessä peli toki toimii, eikä se varsinaisesti petä tennispelinäkään. Kavereita vastaan peli kulkee, ainakin lyhyissä pätkissä.

On vain harmi, että Sumo Digital on jättänyt urakan puolitiehen. Wii-versiosta puuttuu esimerkiksi kokonaan mahdollisuus pelata verkossa kavereita vastaan. Peli kärsii myös hieman rosoisesta toteutuksesta. Siinä missä PlayStation 3:n ja Xbox 360:n versiot ovat hemaisevan kauniita, Wii-version taustagrafiikat ovat suttuista sekamelskaa.

Pelin kohtalona lienee silti jäädä pienen porukan kulttipeliksi. Kaveriporukan peli-illoissa Wii Sportsin näkemys tenniksestä soveltuu paremmin urheilujuoman kanssa nautittavaksi, kun taas todelliset tenniksen ystävät suuntaavat katseensa kohti Virtua Tennistä ja muita vakavampia pelejä. Jos on kuitenkin käynyt niin mukavasti, että Segan historia ja firman peleille ominainen tunnelma kutkuttavat sopivasti, Sega Superstars Tennis tarjoaa hyvän tavan fiilistellä nostalgian parissa ja nauttia samalla viihdyttävästä tennispelistä.

 

Tekijä: Sumo Digital
Julkaisija: Sega
Testattu: Wii
Saatavilla: Nintendo DS, PlayStation 3, Wii, Xbox 360
Pelaajia: 1-4
Pelin kotisivu: Sega Superstars Tennis

 

Lue myös

Beijing 2008 (360, PS3)

Donkey Kong Jet Race (Wii)

Euro 2008 (PS3, 360)

Everybody’s Golf 2 (PSP)

NBA Ballers: Chosen One (PS3, 360)

The Incredible Hulk (PS3, 360)

Trials 2: Second Edition (PC)

Wii Fit (Wii)