Uusimmat

X-Men Legends -ennakko (N-Gage)

01.02.2005 00:00 Muropaketin toimitus

Marvelin mutantti-universumiin sijoittuva X-Men-peli pistää pelaajan reaaliaikaisesti etenevän toimintapelin ohjaksiin. Pelasta maailma ja ihmiskunta pahuuden kourista, jälleen kerran. Kyseessä on myös X-Menien ja Marvelin muiden hahmojen ensiesiintyminen Nokian N-Gage-konsolilla.

Legendsin erikoisuus on ennen kaikkea massiivinen hahmovalikoima, jota tekijät kehuvat laajimmaksi mitä kuunaan on videopeleissä nähty. Tarjolla on hahmoja X-Menien koko 40-vuotisen historian varrelta, niin sankareiden kuin pahalaisten legioonissa.

Toteutukseltaan se on reaaliaikainen taktinen taistelupeli, jossa on myös strategiaa, tarinaa ja ripaus roolipeliä. Taistelujen ohella tehtävissä myös ratkotaan ongelmia, tutkitaan paikkoja ja etsitään esineitä. Pelaaja voi kustomoida tiiminsä kutakin tehtävää varten, joita on kaikkiaan noin 50, 22 episodiin jaettuna. Pelaaja voi määritellä myös tiiminsä taistelumetodit, mutanttikyvyt ja adaptoida näitä eri tehtäviä varten.

Reaaliaikaisuus tuntui kuitenkin tuovan ongelmia, sillä hahmojen tekoäly ei nähdyssä versiossa vielä ollut täysin tilanteen tasalla. Toiminta tuntui myös vähän sähläyksenomaiselta, mutta tekijät totesivatkin että ”oli haastatte saada taisteluista järkeviä niin, ettei ruudulla olisi vain pikselimössöjä liikkumassa.” Peli kuitenkin näyttää hyvällä ja ympäristö on jossain määrin dynaamista, mutta pelattavuuden arviointi jää nähtäväksi.

Kartat ovat tekijöiden mukaan massiivisia ja niillä riittää esineitä, joita pelaajat voivat etsiskellä reppujensa täytteeksi. Siinä sivussa kertyviä kokemuspisteitä voi käyttää haluamallaan tavalla X-Menien kykyjä muokatessa. Pelissä pitäisi olla myös tarjolla runsaasti uudelleenpelattavuutta.

Moninpelikin löytyy neljälle pelaajalle bluetoothilla cooperative-pelimuodon kera. Mainiona detaljina tallennettua yksinpeliseikkailua voi jatkaa kavereiden kera cooperativena.

Jukka O. Kauppinen

Tekijä: Barking Lizards
Julkaisija: Activision
Testattu: N-Gage
Tulossa: N-Gage, helmikuu 2005
Pelaajia: 1-4 Bluetooth-lähiverkossa
Pelin kotisivu: X-Men Legends