Uusimmat

Pokemon Channel (GC)

03.05.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Usein valitetaan, etteivät pelit sisällä tarpeeksi omia ideoita. Tämä usein pitääkin paikkansa, mutta Nintendon Pokemon Channel on poikkeus. Pelin punaisena lankana on television katselu yhdessä Pikachun kanssa. Valitettavasti television katselu on erittäin passiivista puuhaa ja Pokemon Channel sisältää kovin vähän varsinaista pelattavaa.

Pelaaminen koostuu pääasiassa kanavien vaihtelusta, Pokemon-aiheisiin kysymyksiin vastaamisista ja ympäristöjen tutkimisesta. Television ohjelmatarjonta on kohtalaisen laaja. Löytyy uutiskanavaa, fitnessiä, tietokilpailua ja ostoskanavakin. Kaikki nämä ovat tietysti erilaisten Pokemonien vetämiä ja tuttua piipittelyä kuullaankin pelissä paljon.

Television katselun lisäksi pelaaja voi lähteä ulkoilemaan ja tapaamaan muita Pokemoneja, jotka kyselevät itseensä liittyviä kysymyksiä, joihin oikein vastaamalla voi saada uusia keräilykortteja. Erilaisia bonuksia saa ostettua myös ostoskanavalta, joka tarjoaa keräilykorttien lisäksi mm. todella yksinkertaisia minipelejä ja julisteita.

Varsinaista puhetta ei pelissä kuulla, vaan dialogi esitetään tekstimuodossa. Onkin suunnaton harmi, ettei Pokemon Channelia ole vaivauduttu suomentamaan. Tällaisenaan peliä on vaikea suositella perheen pienimmille, joihin tällainen paketti normaalisti kolahtaisi kaikkein parhaiten.

Pokemon Channel on uskollinen TV-sarjalle. Grafiikka on nättiä, hahmot söpöjä ja ääniosasto toimii. Söpöyskerrointa siis löytyy, mutta varsinainen peli on jäänyt puuttumaan. Tekemistä ei ole juuri yhtään ja suomennoksen puuttuessa myös perheen pienimmät Pokemon-fanit joutuvat pettymään.

— Mikko Matilainen