Uusimmat

Sims-sarja rikkoi 100 miljoonan pelin rajapyykin – Sims-rivistö yltää Nykistä Moskovaan

16.04.2008 15:05 Jukka O. Kauppinen

The Sims –pelien menestys vain jatkuu. Simsit ovat olleet jo kauan maailman ylivoimaisesti myydyimpiä videopelejä ja nyt ne ovat rikkoneet uskomattoman rajapyykin. The Sims-pelejä on näet myyty maailmalla yli 100 miljoonaa kappaletta.

Will Wrightin kovalla työllä ja tuskalla luoma The Sims –peli nousi nopeasti yhdeksi maailman suosituimmista peleistä, eikä niiden suosio ole sittemmin laskenut. Päinvastoin. Simsit vetoavat uskomattoman laajaan yleisöön ja niiden lokalisointi 22 eri kielelle on houkutellut pelien pariin paljon sellaisia puuhailijoita, jotka eivät muutoin videopeleistä piittaa. Ajatella, että EA:n johtoportaat tyrmäsivät Sims-idean monta kertaa, ennen kuin Wright sai lopulta luvan kokeilla elämäsimulaation luomista…

Siitä lähtien Simsit ovat inspiroineet miljoonia pelaajia rakentamaan koteja, luomaan hahmoja ja pelaamaan niitä läpi sukupolvien. Virtuaalinen nukkekoti elää ja kasvaa  – koko ajan.  

Simipelaajien omassa TheSims2.com -yhteisössä käy yli 4,3 miljoonaa eri vierailijaa kuukaudessa. He ovat luoneet ja ladanneet yli 70 miljoonaa hahmoa ja esinettä. Pelaajien luovuutta voi hämmästellä myös vaikkapa YouTubessa, jossa on jaossa yli 100 000 käyttäjien luomaa Sims-videota. Niitä on katsottu yli 200 miljoonaa kertaa.

100 miljoonan myydyn pelin kunniaksi EA julkaisee TheSims2.com –sivustolla ilmaista lisäsisältöä. Ladattavaksi tulee muun muassa täydellinen juhla-asu simien bileisiin.

”The Sims on ainutlaatuinen pelisarja viihdemarkkinoilla. Se vetoaa kaikenikäisiin ihmisiin ympäri maailman – niin miehiin kuin naisiin. The Sims tarjoaa upeita kokemuksia päivien, viikkojen ja jopa vuosien ajan. Peli kasvaa ja kehittyy pelaajien mukana – se ei koskaan lopu. Pitkäikäisyys on The Sims -pelin selkeä valtti”, kuvailee pelejä markkinointipäällikkö Jere Saarela Suomen Electronic Artsilta .

Kaiken kaikkiaan The Sims on kolmas pelifranchise, joka saavuttaa 100 miljoonan myydyn pelin rajan. Mario-pelejä on myyty vuoden 1981 jälkeen yli 200 miljoonaa kappaletta, yli 200 eri pelin voimin. Pokémoneja on siirtynyt vuoden 1996 jälkeen noin 165 miljoonaa peliä, kymmenien ellei jopa satojen eri videopelien kautta.

Simsit kuitenkin eroavat edellämainituista siinä, että sarjan pelejä ei ole sekakäytetty Marion ja Pokémonien tapaan. Marion ja Pokémonien nimiä on läiskitty vuosien mittaan mitä oudoimpien pelien kansiin, monesti jopa ilman mitään suoraa yhteyttä. Simsit ovat sen sijaan olleet koko ajan Simsejä. Aihe on ollut koko ajan sama ja pelit tunnistaa sisaruksiksi. Niinpä Simsiä onkin maailman myydyin yhtenäinen pelisarja.

Sims-pelien taustoista voit lukea tarkemmin täältä: The Sims – historia

http://thesims2.ea.com/

http://www.radosims.com/

http://plaza.fi/edome/pelit/sims/

 

Lue lisää eDomesta

The Sims –kotisivut ja pelitietoa

Joko olet vieraillut Sims-erikoissivuillamme? Sims Selviytymistarinat odottaa sinua!

MySims (DS, Wii)

Natasha Bedingfield laulaa simlishiksi

Osallistu Sims-vappunaamiaisiin ja -kilpailuun

Sims 2: Autiosaari (PS2, Wii)

Sims 2: Elämäntarinat (PC)

Sims 2: Matkoilla (PC)

Sims-maassa tapahtuu: Sims Online muuttui ilmaiseksi, Sims 3:n sivut avataan aivan kohta

The Sims 2: Kyökki & kylppäri sisustajan kamasetti -kuvagalleria

The Sims 3 – täysi vapaus tutkia, tehdä ja keksiä

The Sims: Selviytymistarinat (PC)