Uusimmat

Nintendon ja Amo Oy:n perhetapahtuma Heurekassa

15.10.2009 18:30 Teemu Hiilinen

Nintendon huippusuosittu Wii Fit -liikuntapeli on saamassa Wii Fit Plus -nimisen seuraajan, joka julkaistaan 30.10. Vantaalaiseen tiedekeskus Heurekaan oli 1.10. kutsuttu joukko eri-ikäisiä lapsia vanhempineen kokeilemaan peliä jo ennakolta.

Halukkaita testaajia riitti, ja kulloinkin pelivuorossa olleiden innostuksesta päätellen Wii Fit Plus on vähintään yhtä kiehtova kuin alkuperäinen, suppeamman harjoitusvalikoiman sisältänyt Wii Fit. 

Wii Fit Plus tuo mukanaan 15 uutta tasapainoilu- ja kisailuharjoitusta, 3 uutta joogaharjoitusta ja saman verran uusia lihaskuntoharjoitteita. Alkuperäinen 40 harjoituksen valikoima laajenee siis yli 60:een, ja tarjolla on nyt entisten lajien lisäksi mm. kungfua, sirkustemppuja, lumisotaa ja lentämistä.  

Uusien harjoitusten lisäksi Wii Fit Plus tarjoaa uudenlaiset välineet omiin aikatauluihin ja tavoitteisiin sopivan henkilökohtaisen harjoitusohjelman luomiseen erilaisia jooga- ja lihaskuntoliikkeitä yhdistelemällä tai valmiita harjoitusohjelmia soveltamalla. Harjoituksia on myös ryhmitelty aihealueittain, joten esimerkiksi tiettyä ruumiin aluetta harjoittamaan pyrkivän on helppo löytää tarkoituksiinsa sopivat liikkeet.

Kannustimena kunkin harjoituksen jälkeen näytetään siihen kulunut kalorimäärä, ja lisäksi pelistä löytyy myös oma osionsa rentoutukseen. Heurekan tapahtuman lapsiyleisö ei kuitenkaan ollut kiinnostunut niinkään kunto-ohjelmista kuin uusista mielikuvitusta kiehtovista kilpalajeista ja harjoituksista, ja niihin keskittyi myös oma 7-vuotias testihenkilömme. 

Koko  uutta valikoimaa emme illan aikana ehtineet käydä läpi, koska innokkaita pelaajia oli paljon, pelikoneita rajallinen määrä eikä yhtään hauskaksi osoittautunutta uutuusharjoitusta tietenkään voinut kuitata vain kursorisella kokeilulla. Melko monipuolisesti niihin kuitenkin ehdimme paneutua, ja lempiharjoituksensakin 7-vuotias osasi tapahtuman päättyessä epäröimättä nimetä. 

Ehdottoman suosikkiaseman sai Island Cycling -pyöräilykisa, jossa tietyn ajan puitteissa pyritään kiertämään kaikki Wuhu Islandille sijoitetut tarkistuspisteet ja palaamaan sitten lähtöpisteeseen. Pyörää poljetaan tasapainolaudalla askeltaen ja ohjataan poikittain ”tangoksi” käännetyllä remote-ohjaimella, mikä yhdessä pelin vaihtelevan maaston kanssa riitti vangitsemaan 7-vuotiaan mielenkiinnon täysin.  

Yhtä hyvin ei käynyt Bird’s-eye Bull’s-eye -lentoretken kanssa, jonka käsiä räpytellen tapahtuvaan etenemiseen ekaluokkalainen turhautui jo parissa minuutissa. Rhythm Kung-Fu -harjoitukseen kärsivällisyys riitti paremmin, ja kun liikkeet tasapainolaudalla alkoivat vähitellen sujua mallin mukaan ja oikeassa rytmissä, tyytyväisyys oli silmin nähtävissä. 

Vähälle kokeilulle jäi sen sijaan tasapainoharjoitus Perfect 10, eikä jonglööraaminen Big Top Jugglingin sirkusareenalla palloja remoten avulla viskoen jaksanut sekään pitkään kiinnostaa. Snowball Fight  tasapainolaudalla tapahtuvine väistöineen ja remotella tähdättyine heittoineen ohitettiin yhdellä kokeilulla, ja tasapainolaudalla juosten ja niiaillen suoritettavasta Obstacle Course -tasohyppelystä riitti selvästi maistiaisiksi muiden pelaajien suoritusten seuraaminen.  

Skateboard Arena sen sijaan tarjosi mieleisen rullalautailukokemuksen, ja Segway Circuitin hiekkarannalta etsittävien jättirantapallojen paukauttelu jyräämällä niiden yli Segway-ajokilla sai innostuneen vastaanoton. Island Cycling oli kuitenkin selkeästi yli muiden, jopa siinä määrin, etteivät muut kokeillut harjoitukset tahtoneet enää muistua mieleen tilaisuuden päätyttyä.

Kaiken kaikkiaan testihenkilön pelille antaman kokonaisarvosanan positiivisuus oli selkeä – samoin kuin pojan äänekkäästi ilmaistu halu saada kotiin ikioma Wii Fit Plus.

Lue lisää eDomesta

Wii Fit (Wii)

Assassin’s Creed II – haastattelussa pelin tuottaja

FIFA 10 (PS3, Xbox 360)

Ben 10 Alien Force (PS2, PSP)