Uusimmat

OnePlus esitteli MWC 2019 -messujen yhteydessä tulevaa 5G-puhelintaan

26.02.2019 12:10 Muropaketin toimitus

OnePlus on lupauksensa mukaisesti esitellyt tulevan 5G-puhelimensa prototyyppiä MWC 2019 -messujen yhteydessä. Käytännössä testikappale paljastaa tulevasta mallista uutta tietoa kuitenkin varsin vähän.

OnePlus oli sulkenut prototyyppinsä massiivisten valkoisten kuorien sisään, joten puhelimesta näkyi vain näyttö. Puhelimen teknisistä ominaisuuksista ei toistaiseksi tiedetä muutakuin että kyse on Snapdragon 855 -suorittimella toimivasta laitteesta. OnePlusin mukaan 5G-puhelin on kuitenkin kokonaan uusi laite eikä vain päivitetty versio toisesta mallista.

Testilaite oli yhdistetty messualueella toimineeseen tilapäiseen mmWave-taajuuksiseen 5G-verkkoon ja sillä pystyi livestreamaamaan Ace Combat 7: Skies Unknownin PC-versiota Shadow-nimisen pilvipohjaisen palvelun avulla varsinaisen peliserverin sijaitessa Alankomaissa. Peliä pelattiin erillisen Xbox One -ohjaimen avulla joka oli yhdistetty puhelimeen Bluetoothin välityksellä. The Vergen testaajan mukaan pelikokemus ei kuitenkaan ollut kovinkaan hyvä, sillä syystä tai toisesta esimerkiksi ohjainkontrolleissa oli selvää viivettä.

Aiemmin OnePlus tiedotti tuovansa tulevan 5G-yhteyksiä tukevan älypuhelimensa Suomeen yhdessä Elisan kanssa. Puhelin saapuu myyntiin vuoden toisella neljänneksellä.