Uusimmat

Sony nappasi eSports-räiskintävoiton Microsoftista

10.08.2015 12:00 Juho Anttila

Elektroninen urheilu mielletään usein PC-koneilla käytäväksi naksutteluksi ja räiskinnäksi. Sähköiset areenat eivät kuitenkaan rajoitu vain kotitietokoneisiin, vaan myös konsoleilla kisataan. Esimerkiksi Call of Duty -räiskintöjä on veivattu kilpailumielessä Xbox-konsoleilla. Vaan eipä veivata enää.

Sony on sopinut markkinointiyhteistyöstä Call of Duty -pelejä julkaisevan Activisionin kanssa. Seurauksena tästä kaikki viralliset Call of Duty -turnaukset pelataan jatkossa PlayStation -konsoleilla. Muutos on itse asiassa kohtuullisen suuri, sillä Xbox-ohjaimilla pelaamaan tottuneet ammattilaiset joutuvat ottamaan haltuun erilaisen ohjaimen. Tämä voi jopa heiluttaa pelaajien välisiä voimasuhteita.

Yhteistyö ei rajoitu eSports-kuvioihin. Aiemmin Xbox-pelaajat saattoivat saada esimerkiksi ladattavat lisäsisältöpaketit ennen kilpailevan konsolin omistajia. Jatkossa tällaiset edut tarjoillaan PlayStation-pelaajille. Microsoftin Phil Spencer on ehtinyt jo kommentoimaan, että alustanvaihto ei johdu PlayStation 4 -konsolin suuremmasta markkinaosuudesta, vaan kyse on vain ja ainoastaan rahasta.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Black Ops III rynnistää eSports-areenoille – katso esittely ja ensimmäinen nettisota livenä

PlayStation 4 -pelaajat pääsevät Black Ops 3 -yksinoikeusbetailemaan

YLE ihmeissään: elektronisen urheilun suosio kasvaa mutta katsojamäärät romahtavat