Uusimmat

Kivampi opetella, hauskempi pelata – Heroes of the Storm vie mukanaan

10.06.2015 10:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonenmobaa. Ja tykkää!

Keskimääräinen Heroes-matsi kestääkin noin 20 minuuttia, mikä on aika pahuksesti parempi kuin DOTA 2:n tunnin mittaiset eepokset, joiden voittaja oli selvä jo vartin kohdalla.

Otetaan esimerkki. Erään kentän keskellä kelluu kummitusmerirosvojen laiva. Pelaajat keräävät kolikoita paitsi silloin tällöin kartalle ilmestyvistä aarrearkuista, myös tappamalla neutraaleita merirosvoleirejä. Kun kolikoita on maksettu tarpeeksi, piraatit tykittävät hetken vastustajan linnakkeita kumoon.

Tämä tuo peliin monia juttuja: ensinnäkin se korostaa tiimityön vaatimusta. Pelaajien täytyisi kerätä kokemuspisteitä kaistoilta, mutta samalla kiertää kartalla keräämässä kolikoita. Kun kolikoita on kerätty, niitä kantavaa pelaajaa pitäisi suojata, jotta vastustajat eivät tapa tätä ja vie kaikkia rahoja itselleen.

Nimenomaan tiimipeli onkin Heroes of the Stormissa se suuri juttu. Yksilöllä ei ole siinä yhtä paljon tilaa päteä kuin ”I am done farming, give me one of everything”  –henkisillä megavarustelluilla carryilla perinteisissä MOBA-peleissä. Sen sijaan kaikkien pitää puhaltaa yhteen hiileen, koordinoida juttujaan ja osata yhdessä hahmottaa tärkeitä asioita ja muokata lennosta strategiaansa. Ja se ei ole kovin helppoa, se.

Lue koko arvostelu: Heroes of the Storm (Mac, PC)

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Lisää aiheesta

Fates Forever (iPad) 

League of Legends (PC)